Amatőr box mennyire veszélyes?
Elkezdtem boxolni hobbiszinten, versenyre később sem tervezek menni. Én eljárok heti kétszer, szeretnék minél jobb lenni de ennyi, a profi sportkarrierhez már úgyis öreg vagyok.
Viszont a szüleim és nagyszüleim tiszta parában vannak, hogy ez milyen veszélyes sport és majd az agyam sérülni fog.
Mivel még csak most kezdtem így sparring nem volt, alapállást és ütéseket gyakoroltunk, na meg erőnléti edzés. Mennyire veszélyes az edzésen történő sparring? Ott gondolom azért nem megy KO-ig mint a meccseken.
Szóval így hobbiként 19 évesen van félnivalóm ettől a sporttól? Ha nincs, hogy nyugtassam meg a családot, hogy nem lesz semmi bajom?
Ezzel majd jól meg tudja nyugtatni a családot első kettő :D
De amúgy tényleg semennyire. Hobbiszinten nem vagy kitéve annak a túlpörgött éles helyzetnek ami meccseken fogad, és edzésen se fognak addig menni, hogy leüssenek. A mi termünkben is a kezdőkre/hobbistákra nagyon vigyázunk, nehogy valami baj legyen de az edző is minden kesztyűzés előtt 6x elmondja kinek és kivel kell finoman bánnia. Én is főleg csak a védekezésemet gyakorlom a kezdőbbekkel.
A komolyabb versenyzőkkel szoktunk csak durvulni.
Van benne valamennyi, de nem vészes.
Az ilyenekre mint az első ne hallgass, mert max akkor kapott ütést mikor kiesett az anyja tág pinájából XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!