Milyen hegy van ausztriában Schneebergen kívül amit hegymászótudás/engedélyek nélkül meg lehet mászni? (Trekking) Többi lent.
Szeretnénk haverokkal hegyet mászni,schneebergen jártam,egyből szerelmes lettem a tájba és a magasságba. Na következő lenne,van e még alpokban olyan hegycsúcs amit el lehet úgy érni hogy kocsival kimentek és felmentek a csúcsra. Emelkedő nem gáz bírjuk,sziklás terep sem,függőleges vagy majdnem függőleges sziklafalat viszont nem tudunk mászni. 45 fokos sziklás lejtő pl. Abszolút nem gáz. Van e esetleg hasonló csúcs amit felszerelés/technikai tudás illetve "belépő",horibilis árak nélkül meghódíthatunk? Jobb lenne minél magasabb akár 3000m is. Mindíg ki akartam próbálni milyen 3km magasság felett lenni. De lehetőleg min. 2km legyen tengerszint felett. Schneeberg szerűség ha lehet így nevezni.
Előre köszönök minden hasznos infót.
Lehetőleg ne felvonó legyen az egyetlen lehetőség a feljutásra,az úgy nem az igazi.
Több ezernyi ilyen hegy van Ausztriában. Ahogy az első írja, ott van mindjárt a Rax (ott a Heukuppe csúcs ami 2000-ey). Aztán pl. Hochschwab, Lugauer, Eiseneizer Reichenstein, Geierhaupt, hogy csak pár relatív közelit említsek.
3000-esek azok messzebb vannak. Ezt tudom ajánlani, de csak ha már jártatok töb 2000-es hegyen is (meg nem tudom Schneebergen milyen útvonalon voltatok, mert sokféle van):
Egyébként ahová jelzett turistaút van, oda bárhová mehettek, de van ahová így is kell valamekkora mászótudás, illetve klettersteig felszerelés és mászósisak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!