Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Túrázáshoz milyen ruha szükséges?

Túrázáshoz milyen ruha szükséges?

Figyelt kérdés

2018. szept. 20. 14:23
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Sok mindentől függ. Mi a párommal 20-30 km közötti távokat szoktunk menni, jelzett turistaútvonalon, és nem mászunk hegyet.

Ehhez teljesen jó egy túracipő, vagy kb bármilyen sportcipő (én azért vettem túracipőt, mert jobban tapad, stabilabb, ami főleg murvás, kavicsos emelkedőkön/lejtőkön hasznos...) A bakancstól én kikészülök, és sok olyan videót néztem többezer km-es távokat lenyomó túrázóktól, hogy ők se feltétlenül ajánlják :) Aztán persze vannak körülmények, amikhez csak a bakancs jó.

Magagsszárú zokni jól tud jönni.

Nadrág gyanánt én egy ilyen "általános sportnadrágot" hordok, ami futáshoz, kondihoz, ilyesmikhez készült, ruhalmas és kényelmes, párom a farmerra esküszik, nem ragadnak bele a gazok, könnyen tisztítható. Hideg esetén jól jön alá egy harisnya vagy feszülős nadrág. Melegben vannak akik rövidnadrágban mennek, én akkor is inkább hosszút húzok, az aljnövényzetben valahogy kellemesebb fedett lábakkal.

Felsőruházat legyen minél rétegesebb, télen is inkább veszek ujjatlant, rá pólót, rá hosszúujjút, rá 2 pulcsit, rá egy vékony dzsekit, mint egy vastag kabátot.

Esőkabát alapfelszerelés a táskában, kellemetlen helyzetektől tud megmenteni.

Kesztyű szintén jól tud jönni, már szeptemberben is felhúzom néha. :))

Amit én fontosnak gondolok, de kevés embernél láttam: tartalék cipőfűző!!!

Azt nem tudom, hogy milyen nemű vagy, ha nő, vagy lesz női társad a kiránduláshoz, akkor tipp: a sportmelltartó fantasztikus találmány túrához, ég és föld. :D

A lényeg, hogy kényelmes legyen, réteges, ne ragadjon bele minden (ezért sima macinacit annyira nem tartom optimális viseletnek), és legyen nálad valami, ami véd az esőtől és a széltől! A cipő legyen kényelmes, jó méretű(!) és stabil.

2018. okt. 2. 15:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!