Kung fut kiegészíteni Aikidóval jó ötlet?
Mi a véleményetek róla? Ha esetleg nem az Aikido mellett voksoltok, akkor annak mi az oka?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Kedves kérdező!
Én nem tartom jó ötletnek két más mozgásformájú harcművészet ötvözését. Két küzdősportot még talán lehet, vagy egy harcművészetet és egy küzdősportot, de két harcművészetet nem, mert a harcművészet nem egy sport, hanem egy életforma. A harcművészettel nem csak edzéseken kell foglalkoznod, hanem otthon is. Gyakorold a technikákat, formagyakorlatokat, erősíts, nyújts, keményíts fel a csontjaidat, fejleszd az egyensúlyérzékedet, sparringolj a barátaiddal. Olyan wing chun edzésre menj, ahol legalább heti 4,5, 6 óra edzés van, vagy menj egy másik wing chun edzőterembe is edzeni. Ha majd gyakoroltad a Wing Chunt 8-10 évig, akkor tanulj mellé más stílust, szerintem. Egyébként a Wing Chunt nagyon nehéz más stílussal ötvözni, mert kevés a hozzá hasonló mozgásformájú stílus, de az Aikido lehet illene hozzá. De szerintem az Aikidonál vannak használhatóbb stílusok, én nem úgy látom, mintha minden technikája működne, a valóságban is, ráadásul az oktatása se szokott túl jó lenni, de ez csak az én véleményem(én, pedig nem vagyok nagy Aikido szakértő), úgyhogy, ha ez tetszik és ha már magas szinten elsajátítottad a Wing Chunt, kipróbálhatod, a kettő ötvözését. Illetve kipróbálhatod a Thai Box Wing Chun kombinációt is. Más a mozgásformájuk, de mindkettő közelről harcol és jól kiegészítik egymást. Thai boxban van lábmunka, erős rúgások, jó támadások, a wing chun pedig nagyon jó védekezésben. Vagy akár boksszal, savate-tal is kombinálhatnád.
Remélem tudtam segíteni!
Azért nem új keletű két stílus vegyítése. Xing Yi és a Baguazhang stílust is már rendszerint egybe oktatják, pedig annál se éppen egyezik a mozgásforma.
Aikido meg továbbra se egy stílus, hanem csak kiegészítő technikák Jujutsuhoz, ezért se állja meg a helyét. Jujutsu nélkül teljesen használhatatlan.
Thai Boksz meg a lábmunka itthon ma már két külön fogalom, emiatt nem nagyon ajánlatos. Itthon már csak arról szól az egész stílus, hogy csoszog kettőt az ember, rúg, csoszog kettőt, rúg. Rúgás elleni védekezés már nem nagyon van, csak tűrd a rúgásokat és próbáld te hamarabb szétrúgni az ellenfél lábát. Magyarországon már nagyon nem ajánlatos a Thai boksz. Már lassan az Aikido is jobban fog teljesíteni tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!