Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Mit jelent a kompetens mászó...

Mit jelent a kompetens mászó mászófal esetén?

Figyelt kérdés
Szeretnék elkezdeni mászni, egyelőre falon. Havonta egyszer lenne lehetőségem olyan csoporttal menni, akik között vannak oktatók. A fal persze máskor is elérhető lenne, de csak "kompetens mászóknak". Ez mit jelent, mikor éri el ezt az ember? (Nem időben értem, az tudom, hogy mindenkinél más, de miket "kellene" tudni?)
2018. márc. 6. 15:49
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

szerintem ebben a szövegkörnyezetben azt jelenti,hogy felügyelet nélkül is tud biztonságosan szakszerűen mászni.

akkor éred el,ha mászásnál nem kell 2 percenként odaszólni,hogy azt nem úgy,hanem emígy,meg nem kell azt figyelni,hogy mit szúrsz el,vagy mikor esel le.

2018. márc. 6. 21:49
 2/2 anonim ***** válasza:

Boulderre (viszonylag alacsony fal, alul vastag szivacs, biztosítás nélküli mászás) szerintem totál kezdőn kívül bárki mehet egyedül.

Köteles mászásra meg akkor engednék valakit oktató nélkül, ha rendesen tudja biztosítani a párját (megfelelően be tudja fűzni a kötelet a biztosítószerszámba, még véletlenül sem engedi el a szabad véget, ilyesmi).

2018. márc. 10. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!