1 hónapja bmx-ezek, megszertnék tanulni pár trükkött de ugy kb még csak az 1 kerekezés megy. Szerintettek mennyi idő kell még higx meg tanuljak profibban tudjak bmx-ezni?
Tehetségen és kitartáson múlik, meg persze testalkat.
Én egy alacsony nagy darab fiú voltam amikor elkezdtem általános iskolában, ezért sok dolog nehezebb volt :)
Egyik ismerősöm kb 1 hét alatt megtanulta ami én 2 hónap alatt. Ő vékonyabb volt, őt érdekelte a dolog. Én csak néha lejártam pár haverral elmulatni az időt.
Sokakat ismertem akiknek egyátalán nem volt vék rajta :) És a lábukkal fékezték a kereket ... A hátsókerékre rátapostak közbetlenűl az ülés mögött.
Igen a súly számít, de nem annyira hogy ne tudd megtanulni az alapokat :)
Én 3 hónapja vettem Bmxet. Kb 1 hónap volt míg minden hibáját felfedeztem és javítottam. Utsó 2 hónapban kezdtem el aktívabban Bmxezni. Először minden képpen a bunny hopot tanuld meg.
A tempó nem lényeg, bár én amikor már kb majdnem megállok akkor tudok a legnagyobbat ugrani. Mielőtt felugrasz, rogyassz be, majd rántsd fel a kormányt, és a testedet egyszerre. Először csak pár centire fogsz ugrani. Én most olyan 25 centinél járok.
Amikor már jobban megy próbálj padkákra felugratni, vagy kátyúkon átugrani. (megfogod érezni ha nem sikerül:D)
Ezután próbáld csak a hátulját megemelni. Én úgy jöttem rá, hogy az elejét picit megemeltem, majd egyből a hátulját is. Egyre jobban fog menni. Próbáld ezután, hogy amikor megemeled, egy picit arrébrakod a seggét. Ha bal lábas vagy, akkor a pedálok legyenek egy szinten, és a bal lábad legyen hátul, és a bicikli hátulját jobb oldalra forgasd el. Nekem egyelőre ezek mennek. Aztán ha elég magas a bhop akkor jöhet a kormánypörgetés:D
esetleg buckáknál ugrorj, mert picit megdobja a bicot.
Hajrá ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!