Milyen önvédelmi sportot ajánlotok lánynak?
16 éves lány vagyok, rendőrnek készülök és szeretnék valamilyen önvédelmi sportot tanulni.
Mik a lehetőségeim Nagykanizsán? Mire érdemes járnom, amit kb 4 év alatt megtanulhatok?
Előre is köszi a segítséget!
Az a baj hogy ha erőbeli különbségek vannak akkor inkább a stiker stílusú bunyó a jó (ütés-rúgás)
Mert ha egy 30 kg-al nehezebb férfi megy neked akkor már hiába judozol, mert a testharchoz erő is kell.
Ellenben ütni, rúgni megbírod még ha gyengébb is vagy.
Hát levegő, nem tudom.
Ha bemegy testharcban akkor már megtudják fogni.
Ellenben egy bokszal, thai bokszal harcolhat távolról. Vert már meg edzésen csaj amikor kezdő voltam, úgy szórta rám az ütéseket-rúgásokat hogy örültem ha hátrálva kivédtem, nem hogy még lefogjam :)
Egyébként sem muszáj mindent úgy csinálni mint edzésen, a jobb egyenes arc-has helyett nyugodtan mehet utcán torokra-szemre, a rúgás comb helyett meg ágyékra.
Jó persze csak akkor ha VESZÉLYBEN vagy, nem szabad ilyet csinálni egyhabi bunyóból mert meg is ölheted a másikat.
Látom nagy itt a rage, bár nem olvasom el, mert nem idegesítem magam. A lényeg, hogy azt én is támogatom, hogy a Judo, Birkózás mellé tanuljon mondjuk egy Boxot. Mert valóban jó lehet az, ha tud ütni is. Ettől függetlenül egy 30 kg-mal nehezebb férfi ellen mindenféleképpen nagy hátrányban van, de ha leáll vele kézharcolni, akkor meg fog halni, az biztos. Több esélye van testharcban egy jó dobással.
Szóval valami testharci stílus, plusz Box. Ez lenne a legjobb neked, kérdező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!