Sopron kornyeken jo onvedelmi oktatas?
Ausztria is okes de kozel legyen a hatarhoz
Köszi
Így van, majd úgy fogják megtámadni, hogy lesz alkalma futni, 2) majd a barátnőjével versenyt futnak, valóban jól fog kinézni, 3) neadjisten nehéz táskája van benne olyan dolgokkal, amiket nem lenne jó elhagyni, tehát azt dobja le és fusson...Persze! Komolyan ennyi, de ennyi sötét ember van itt az oldalon? Azt megértem, hogy a gyér Kung-fu és Karate oktatás miatt senki nem tudja, hogy milyenek ezek a stílusok valójában, így hülyeséget beszélnek róla, de az, hogy emberek ennyire vakok legyenek, hogy önvédelemre a futást javasolják... GONDOLKOZZATOK MÁR! A madárpók, hogy kapja el a zsákmányát? Integet az egérnek 30 méterről, hogy "Juhhhúúú, ma te leszel a vacsim", aztán elkezd futni felé? Biztos... Véletlenül sem egy kő alól ugrik ki és kapja el. Itt ugyanez van! Jó, nem a kő alól fog kiugrani, hanem a sarok mögül, de NINCS alkalmad futni!
Szóval, Kérdező, ne hallgass az ilyen GTA világában élőkre, hanem ha önvédelem kell, akkor nyitott a lehetőség, lehet menni Boxra, Thai Boxra, Kick Boxra, Birkózásra, Judora, Aikidora, Jiu-Jutsura, Hung-Garra, Wing Chunra, Wing Tzunra, Taekwondoora, Savatéra, Sandára. Tessék, itt van pár példa, olyan edzések, ahol megtanítanak bunyózni. Egy utcai konfliktusban le fogod tudni a dolgokat egy tenyeres ütéssel orrhegyre, vagy egy horoggal az állcsúcsra és viszlát. De ha 5 kan körbevesz, akkor egyet leütsz, kitörsz a körből és akkor ha olyan van, akkor futhatsz, mivel kondid az van. Szóval semmiképpen se hallgass az ennyire álomvilágban élőkre, hogy önvédelemre a futás a jó, mivel a menekülésre 99,9999999999%-ban nincs esély. Én azt nem értem, hogy ezt már rengetegen leírták, de valaki még mindig annyira lékes ott felül, hogy akkoris a futást ajánlja.
Menj küzdősportra és pár hónap után érezni fogod, hogy miről beszélek és téged is idegesíteni fognak az ilyen semmi sportot űzők, mikor megmondják neked, hogy az átlag Géza le fog ütni. Fél év után sem lenne ilyen, de itt a 10 éve Boxolónak is megmondták, hogy le fog blokkolni és összeverik... Röhej!
Én arra válaszoltam. Mondjuk jó lenne, ha ismernéd az ékezeteket, és akkor biztosabb lennék magamban, de szerintem az "önvédelmi" akar lenni. Csak ez most trend, hogy lehagyjuk az ékezeteket, azok tényleg csak viccből vannak a magyar nyelvben, semmi értelmük...
Az, hogy lány vagy nem változtat semmin. Mi az, hogy ismered ezeket a stílusokat?! Csinálod mindet? Akkor minek neked önvédelemre másik stílus? Vagy nem csinálod? Akkor meg nem ismered őket és DE, be kell mutatni őket! Ahogy azzal sem vagy képben, hogy milyen egy utcai szituáció és az általad keresett "női önvédelmi" baromságok mennyire irreálisak és nem tanítanak semmit. Önvédelemre azok jók, amiket írtam. Meg még a Krav Maga, csak azt véletlenül lefelejtettem, ja meg a Kempo, az is jó. De ezek csak példák voltak. Ha neked önvédelem kell, akkor fogsz egy harci stílust és elkezded tanulni! Amelyik neked tetszik. Mi kell neked, Sopron? Rengeteg agyat igényel a teendőd, hadd segítsek. Mondjuk tetszik a Box. Csak példa! Tehát teszik a Box, csinálnád. Fogod és beírod a Googleba, hogy "Box edzés Sopron" és ki fogja adni! Ennyi!
Röhej, mikor kifogok egy lékes kérdezőt egy lékes válaszolóval és akkor maradjak nyugodt.... Hát őrület. Fogd fel azt, amit írtam, mert az a válasz a kérdésedre! Nagyon szívesen!
Gerne!
Levegő jól beszél!
Megnézném hogy akartok elfutni ha ott van a gyereketek/párotok/öreganyátok. Kezdjük ott hogy lesz amikor nem bírtok elfutni ha akarnátok sem!
Mivan ha iskolában, vagy a házatokban támadnak meg ?
Mivan ha valaki fogdossa, szexuálisan zaklassa a csajotokat ? Beszóltok a zaklatónak aztán meg elfuttok ? Vicc az egész.
Alapból 99%-ban valami nyomi köt belénk, aki max tv-ben látott verekedést. Az ilyenekből nem hogy 1, de még 2-3 sem ellenfél egy igazi bunyósnak.
Oké, kés, tank, minigun, rakétavető ellen több kell, de azért ez szerintem túlzás.
Amúgy: Bármelyik küzdősport.
De ha már az öklöd felkeményíted az jó, mert már el törheted a Pista alkarját.
Bocsi a kései reagálásért . Szóval lány vagy , tudni kellene mennyire vagy hajlékony és rugalmas . De látatlanban is ajánlanám a levegő által soroltakat mint kickbox , box , savate és hozzá valamilyen fegyveres harc pll kali ill a krav helyett defendo . Mindenképp érdemes olyan stílust választani amelyben van sparring mivel így tudsz a legjobban fejlődni tehát ha "élesben" kell bizonyítanod ,ezenfelül hozzászoksz ahhoz a helyzethez ha te vagy nyomás alatt . Megtanulod mit tégy ha téged ütnek , rúgnak vagyis hogyan védekezz és támadj vissza .
Aki a futást javasolja arra csak mérsékelten hallgass . Természetesen amennyiben van rá mód kerülni kell a konfliktust és el is futhatsz ha csak magadért felelsz . De ha már pl melletted a barátnőd kivel épp a moziból vagy anyád akivel a boltból jól megpakolt táskákkal tartasz hazafelé akkor otthagyod és elfutsz ? Esetleg csak úgy átadod az értékeid ? Alacsonyabb összegű értéknél még egye fene de ha már egy drága mobil , laptop , vagy nagyobb pénzösszegről van szó akkor érdemes kétszer is átgondolni mit érdemes tenni .
A lányokat sokkal inkább tekintik áldozatnak és valljuk be nem is alaptalanul , de egy jól megválasztott küzdősport edzésen szert tehetsz olyan ismeretekre amivel már meg tudod lepni a támadód .
Tehát nézzük mi is lenne alkalmas : Állóharc mint a box , thai box , kickbox , francia box ... ... ... Megtanulod támadásra használni a végtagjaid ( ütés , rúgás ) . Megtanulsz védekezni a támadások ellen , szerzel egy jó kondit ill a sparringok alatt mind testileg mind szellemileg is fejlődni fogsz .
Önvédelmi oktatás mint a defendo ahol különböző szituációk helyes lereagálását tanítják meg .
Fegyveres harc pl Kali : Itt megtanulod a különböző eszközök használatát legyen bot vagy kés .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!