Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Hogyan kezdjek el versenyszerű...

Hogyan kezdjek el versenyszerűen cross motorozni?

Figyelt kérdés

14 éves vagyok és focizom,de a cross motor nagyon megtetszett.Nem nagyon értem,hogy miként lehet versenyszerűen elkezdeni.

Itt is le kell igazolni egy egyesülethez?Mik kellenek hozzá?

2017. jún. 25. 00:40
 1/6 anonim ***** válasza:
Én csak gyorsaságiztam, ott úgy volt. 250-es kategóriáig jutottam, mert utánna kivonták a 2T motorokat, és soha nem akartam 4T-re ülni. Egy amatőr bajnokságban indultam, ott egy egyesület tagja voltam, sok pénzbe került, de hamar találtam szponzort, jött a Rotax, a Pirelli, az Agip. 5 év után hagytam abba, mert olyan szinten lekorlátozták a kétüteműeket, hogy nem emberi, kivonatták a talnolt, a nitrometánt, aztán a fordulatot is lekorlátozták, nem lehetett habzásmentes benzint használni, majd közölték, hogy következő szezontól csak négyütemű motorokat lehet használni. De a lényeg, hogy kell egy egyesület, és kell egy verseny kiírás.
2017. jún. 25. 19:45
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm :)

Ha egyesülethez megyek akkor gondolom ott saját motort kell használni ugye?

Mert nekem enduro motorom van és nem hiszem,hogy bírná.

2017. jún. 25. 21:56
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekem volt egy 125-ös Pegaso-m, 41 lóerőre húzva, én azt használtam cross pályán, mert csak kikapcsolódásként mentem ki, de soha nem volt gond vele, ugrattam is elég gyakran, kapta az ivet rendesen. Levolt csupaszítva, mindent leszereltem, ami nem kellet rá, mert csak pálya motor volt. Elmondom, hogy nem maradtam le a cross gépektől, akik kezdők voltak és 450-es gépekkel tolták, őket simán vertem.
2017. jún. 26. 17:22
 4/6 anonim ***** válasza:
Mondjuk arra számolj, hogy kétütemű motort sokkal nehezebb megülni, és birni vele, mint egy 4T-vel, nincs motorfék, folyamatosan fordulaton kell tartani, hirtelen jön meg az erő, robbanékony, nagyon hamar tudod fordítani stb. Láttam már akik nagy köbcentis crossról ültek kétüteműre, és egy erősebb 2T úgy levágta magáról mint a szart, kanyarba aláfordultak, mert hamar elfordult a motor stb.
2017. jún. 26. 17:26
 5/6 anonim ***** válasza:
Ami kell hozzá:sok pénz,tehetség akarat. Muszáj venned egy jó 85-ös gépet és azon tanulni.Ha már megy és van hozzá tehetséges akkor el lehet indulni egy két versenyen.Aztán meglátod van-e értelme folytatni.De mondom ez egy nagyon drága hobbi sajnos.
2017. jún. 28. 22:00
 6/6 A kérdező kommentje:
Van egy Gilera RCR 50-es motorom ami enduro de azzal nem hiszem,hogy nevezhetnék versenyekre.
2017. júl. 4. 02:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!