Mennyi ideje küzdősportolót nem tud elverni egy edzetlen ember?
Értem.
Köszi mindenkitől a válaszokat.
Még nem is egy tisztességes bunyóval lenne gond. Hanem hogy bármikor el kaphatnak 1 kést, gázsprayt, sokkolót, viperát, gázpisztolyt stb.
Minden évben hallani valami ilyet hogy agyon szúrtak valami küzdő sportost.
Ez a sokk sparringtól való túlzott magabiztosság és a civilek alábecsülése miatt van.
A lényeg hogy attól hogy tudsz verekedni nem leszel sebezhetetlen.
Annyira túlagyaljátok, mint az állat. Igazatok van, de a kérdező kérdése nem az volt, hogy utcán mennyi idő után tudná megvédeni magát, hanem az érdekelte, hogy mennyi idő után lesz az átlag felett. Ha meg egy mozijegy osztogató kihív egy küzdelemre egy fél éve Boxolót, akkor jóhogynem a mozijegy árusnak adtok esélyt...5-10 év...pls...míg az utcán biztosan meg tudja védeni magát! Akkor igen! De itt nem ez volt a kérdés. A fegyver elleni küzdelem meg más kérdés.
Tehát a kérdésre válaszolva: fél év.
Technikailag biztos jobb lesz fél év alatt is egy ilyen nyomi páva gyereknél, vagy egy irodistánál aki nem csinált semmit. Azokat még megütni se kell elég ha mellé üt és elesik :D
De viccet félre téve szoktam segéd edzősködni 1 évbe kb 5x nem is ez a lényeg, hanem sokszor észre veszem még 1-2 éve járóknál is. Hogy amikor gyakorlunk zsákon pontkesztyűn stb.
Tök-jól nyomja. viszont sparringnál le sokkol, és nem tudja alkalmazni amit amúgy meg tök jól tud. Mindegy nem akarom annyira részletezni, de szerintem mentálisan kicsivel több idő kell, hogy egy átlag embertől jobb legyen persze ez is mint minden más egyén függő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!