Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » MMA-hoz érdemes lenne rúgó...

MMA-hoz érdemes lenne rúgó stílust tanulni?

Figyelt kérdés

Ha bokszhoz felvennék egy birkózást vagy valami grapplinget/bjj-t (van külön grappling és bjj edzés is a városban 2 külön helyen,nem tudom mi a különbség vagy melyik a jobb) az nem elég?

Végülis sok bunyós volt,aki nem rúgott.

2017. ápr. 24. 18:11
 1/7 anonim ***** válasza:
Talán...nagyon kevesen tudnak jól rúgni, szóval kihagyhatod. MMA-ba nem kell feltétlen, bár szerintem nem árt, de lehet nélküle élni.
2017. ápr. 24. 19:04
 2/7 A kérdező kommentje:

És utcán lehet jó valaki rúgás nélkül?

Vagy egy rúgó stílussal szemben mennyire hátrány?Akár MMA-van,akár utcán

2017. ápr. 24. 20:42
 3/7 anonim ***** válasza:

Egy kis okosság. Állj meg egyenesen, nyújsd ki a kezed, majd a lábad. Melyik hosszabb? Kezed, vagy a lábad?

Rúgást nem kell ilyen olyan tobi mawashi ushiro ugrópörgő rúgásnak lennie. Elég ha jó ütemben és jó helyre megy.

Hiedelmekkel ellentétben, szinte az összes rúgás a karateban eredetileg öv alá megy.

Igen, érdemes ilyen stílust tanulni. Mert nemcsak a rúgásra tanítanak meg, hanem annak védésére is. Ha összekerülsz egy olyan emberrel, aki tud rúgni, de te nem gyakoroltad egyáltalán a védését, akkor pofára eshetsz.

2017. ápr. 25. 06:16
 4/7 anonim ***** válasza:

Persze, hogy kell.

Ezért is ezt a nevet kapta, hogy MMA (Mixed Martial Arts) más néven Kevert Harcművészetek.

Példát mondok. Járnál boxra, judora és taekwondora ez egy jó kombináció hozzá.

Már ha vannak ezek. Most nézem BJJ-t írtál. Például van-e Judo ( Tényleg zárójel ez. Én. És ez én vagyok. Mind mások. Ezért nem kell megkövezni. Én a Judot többre tartom. Többre becsülöm mint a Bjj. Nem azért mert az rossz. Nincs rossz stílus. Minden jó amit csinálsz. Nekem Cselgáncs fekszik jobban. Az tetszik inkább. Ízlések és pofonok. Kinek a pap kinek a papné.)

Nem tudom van-e ott judo meg taekwondo ezeket csak példának írtam.

Ha nincs Judo de van BJJ akkor menj oda.

Box+brazil jiu-jitsu+taekwondo.

Ha meg nincs taekwondo. Ez is csak egy példa és stílus a sok közül és van más rúgó alapú stílus akkor oda menj edzésre ha neked is tetszik.

[link]

Feketén szedett szöveg utolsó mondatát ajánlom figyelmedbe. Nagyon igaz és nem csak a Taekwondora. Hanem ha most küzdősportról beszélünk akkor az összes küzdősportra.

Remélem segíthettem. Az én egyéni, saját véleményemmel. Mind másképp látjuk a dolgokat. Nem kell fújolgatni. Vagy idióta, kritizáló kommenteket írni a válaszomra. Köszönöm.

Én csak mondtam 2 külön álló teljes vegyítést aki MMA szabályrendszerben szeretne küzdeni.

Más mást tart jónak. És másra jár. Máshogy kombinációt rakna össze. Rak is össze. És írja akár ide is le.

Lényeg remélem segíthettem. ;)

2017. ápr. 26. 09:58
 5/7 A kérdező kommentje:

Van judo.Nekem is jobban tetszik a bjj-nél.Csak ugye busszal mennék és nagyon messze van az edzés a buszmegállótól.A város másik végében.Nem érném el a buszt se

A taekwondo igazából egyáltalán nem tetszik

2017. ápr. 26. 13:07
 6/7 A kérdező kommentje:

De pl.ő sem szokott rúgni.

[link]

És szerintem nagyon is jó MMA-s.Tetszik a stílusa.

2017. ápr. 26. 13:08
 7/7 anonim ***** válasza:

Meglehet. De az egyenes, a combos, ezek elviselése. Te combod is rugdossák. Ehez kéne akkor egy jól oktatott karate. Mondjuk mint full kontakt csak a Kyokushin jöhet szóba. Vagy egy jó Muay-thai edzés.

Ezek ott alap dolgok.

Lehet neki nem erőssége a rúgás. Pl csinált a videóban egy lábsöprést. Én is ismerek olyat aki hiába nyújt akkor is nagyon merev lábra. Hiába rúg neki is majd az ütései lesznek az ő küzdőstílusára a jellemzők.

2017. ápr. 26. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!