Dagadt tinédzsernek van értelme járni kick-box edzésekre?
Szeretnék fogyni, 95kg vagyok, és meg szeretném tudni védeni magamat hogyha esetleg nagyon eldurvulna a helyzet.
Normális válaszokat várok, köszönöm :)
Attól függ milyenek a szándékaid.
Ha anyuci kicsi fia vagy, aki csak COD-oik és most fogyni van kedve, teli van pénzel és elvárja hogy kinyalják a fenekét akkor nincs! Csak félnél és fel adnád.
Megkell érteni hogy a küzdősport nem tömegsport, hanem réteg sport!!!
De ezt csak feltételes módban mondtam.
Nem, nem vagyok anyuci kicsi fia :D, és nem vagyunk teli pénzzel, és nem COD-ozok egész nap. Normális körülmények között élünk.
A szándékaim pedig olyasmik, hogy meg szeretném védeni magam, fejlődni szeretnék, fogyni, és én ezt komolyan is gondolom.
Lehet, hogy a küzdősportok nem tömegsportok voltak, de mostanában kétségtelenül felfutóban vannak. Mindenképpen hasznos, ha te is eljársz valahova, és ha nem kopsz ki 2-3 hónap után, akkor szépen fokozatosan azt fogod érezni, hogy egyre jobban beleerősödsz, javul a kitartásod, jobban bírod a terhelést. Amibe az első hónapban belehaltál, az fél év múlva bemelegítés lesz.
A küzdősportos mozgások abból a szempontból nagyon jók, hogy az egész testet harmonikusan formálják.
Önvédelemre viszont csak hosszú évek múlva lesz nagy biztonsággal alkalmas. Addig sem felesleges, hisz már önmagában a sportoló életmód ad egy tartást az embernek, máshogy jár, máshogy viselkedik, ami segít abban, hogy ne válasszák annyira könnyen áldozatnak.
Ha beüt a baj, akkor meg esetleg megfog 1-2 ütést, rúgást, annyival is jobban jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!