Ha siklóernyővel kiugrok egy repülőből, akkor ugyan úgy le tudok szállni vele mint az ejtőernyővel, vagy ez csak szélben használható?
Figyelt kérdés
2017. febr. 2. 17:59
1/6 anonim válasza:
A siklóernyő ugrásra nem alkalmas. Az elején lennének problémáid,például azzal,hogy nem tudod úgy behajtogatni mint egy erre alkalmas ejtőernyőt.Arról nem beszélve,hogy szét szakadna.Továbbá a siklóernyő zömében a felfelé áramló levegőt "használja ki",semmiképp nem a szelet. Létezki viszont a kettő kombinációja. Paplanernyő..ezzel lehet ugrás után siklani.Lényegében ebből fejlesztették ki a siklóernyőket.
2/6 A kérdező kommentje:
Aha. Akkor ha jól értem arra gyenge, hogy gyorsan zuhanó embert megállítson?!
Csak arra jó, hogy ha a légáramlat megemel akkor engem is felemeljen?
Mennyire veszélyes sport/ hobbi?
Ha jön egy nagyobb szél, akkor eltépheti az ernyőt?
Nem tornádóra gondolok, csak, hogy felrepülök vele és jön 1-1 nagyobb szélfúvás 10-30 másodpercre.
2017. febr. 2. 18:43
3/6 anonim válasza:
Természetesen ennek a sportnak is megvan a veszélye.Képzéseken kell részt venni,ahol mindent elmondanak,megmutatnak.Szerintem azért ha szakszerűen űzik akkor nagyon szép sport.
4/6 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy van képzés, de most az lenne a kérdésem, hogy ez egy nagyobb rántást akkor nem bír ki? Az ejtőernyő meg igen?
2017. febr. 2. 22:30
5/6 anonim válasza:
Ki lehet ugrani vele gépből, csak szabadesés nincs és egy szél soha nem fog akkora erőt kifejteni mint amikor kinyílik egy ernyő, és más erők is hatnak rá
6/6 anonim válasza:
Ha speciálisan D-bag-ben hajtod össze, akkor kiogorhatsz vele légbalonból, helikopterből, de itt az a lényeg, hogy egyből nyilik az ernyő, tehát nem kap nagy rántást a zuhanástól. Elég extrém verziója ez a siklóernyőzésnek. Siklóernyővel dombról lehet startolni, lejtőszélben vagy termikekkel lehet vele repülni. Csörlővel is fel lehet húzni és akkor termikekkel távot repülni. A siklóernyővel nem ugrunk, hanem startolunk (hegyről vagy csörlővel.). Van a hátimotoros verziója, amikor sik terepről is fel lehet szállni. Ezt inkább szélcsendben, nyugis időben szoktuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!