Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Katana forgatás mint kontakt...

Shinobutatsuya kérdése:

Katana forgatás mint kontakt sport?

Figyelt kérdés
Ki szeretnék fejleszteni egy szamuráj tematikájú kontakt sportot. A lényege ugyan az lenne mint a BUHURTnak csak amint írtam itt szamurájok kardoznának egymás ellen. Hagyományos páncélzat, életlen katana stb. Érdekelne, hogy kinek milyen ötlete illetve véleménye van és persze, hogy érdekelne valakit egy ilyen kontakt sport.

2017. jan. 29. 21:19
 1/3 anonim ***** válasza:
34%
Engem szemely szerint erdekelne, mert haverommal megszoktuk a kardozast. Igy mikor ilyen katanas edzesekre mentunk, es elesbe toltuk, senki nem birta. Orulnek neki ha lenne egy ilyen hely ahol eletszeru lenne a harc. Persze en a fakardokat ajanlom, mert alapbol azok is kepesek mellyen a husba vagni szoval a femet azert meg kerulnem. De ha van ez a pancelos dolog akkor jol hangzik, bar nem is tudom. Szerintem koltseges a sok cucc. Egyszerubb egy asztalost megbizni, hogy valami kemeny fabol csinaljon sok kardot. Meg nehany szabalyt lefektetni, peldaul szurni tilos, meg arcba vagni is (a szemekre vigyazni kell). Csak szolj mikor meghirdeted es akkor jovunk, meg ha messze is van, legalabb egy alkalmat kiprobalnek, vegulis mindig tanul valamit az ember. :)
2017. jan. 30. 00:10
 2/3 anonim ***** válasza:

Mindketten ügyesen leírtátok a kendót, azzal a különbséggel, hogy az valóban egy évszázados harcművészeti alapokkal bíró küdősport, nem csak úgy kitalálta valaki kr. u. 2017-ben :D

Bár nem értem, hogy a koncepcióban a kontakt a lényeg vagy a korhű páncélzaton van a hangsúly? Így átértékelném a válaszom.

A japán kardforgatás teljesen más stílusú, mint a jóval kötetlenebb buhurt, értem ezt úgy, hogy nem fér bele egymás ököllel ütése, fejberúgása, hanem a harc a kardra koncentrál, ezt pedig nehéz úgy szimulálni valósághű felszereléssel, hogy ne egymás szetszabdalása legyen a vége, ugyanis egy tradicionális szamurájpáncél nem biztosít akkora védettséget, mint a buhurtban használt 100%-osan tested elfedő, hatékony védőöltözet. Szóval valóban változtatni kell a fegyveren. A szivacs életszerűtlen, a fa sem sokkal jobb, mert szintén sérüléseket okozhat, pontosan erre a célra találták ki a shinait annak idején, ami lényegében egy összetett, japán harcstíoushoz igazított bambuszbot, amit a kendóban is használnak. És akkor vissza is tértünk a kendóhoz :)

2017. febr. 8. 23:33
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha a sport szót emeljük ki akkor a kendot már kitalálták ahogy az előző is írta.

Ha arra vagy kíváncsi, hogy milyen lehetett egy szamuráj csata akkor máshol kell keresgélned.

A különbség abból adódik, hogy valamennyi sport vívás során olyan technikákat is alkalmaznak, amelyeket a harcmezőn csak az öngyilkos jelöltek próbáltak volna.

Gondolj az együttes találatra.

Ha a páston egy tized másodperccel előbb szerzed meg a találatot tied a pont. A harcmezőn meg két szíven szúrt harcos nézett volna szembe egymással, mert hiába te szúrtál elsőnek nincs időd védeni az ellenfél támadását.

Harcban senki sem vállalta volna be azt a támadást amire

a sportolókat tanítják.

Ezért teljesen más a sport és a valós kardvívás stratégiája.

2017. ápr. 16. 23:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!