DH biciklit szeretnék venni, újrakezdő vagyok, szerintetek ez megfelelő lenne? Merev vázas?
Figyelt kérdés
Újrakezdő vagyok a témában, 10 éve fejeztem be. Most szeretném újrakezdeni, nem feltétlen tudok dönteni arról, hogy számomra az XC vagy DH ág lenne megfelelő? Régen merevvázas biciklik sorát tettem tönkre, ásóval ugratókat gyártottunk, az volt az élmény, amikor csapattuk az ugratón, vagy éppen le a lépcsőn. Sajnos ezt a fiatalkori Tesco gazdaságos biciklijeim nem szerették, így gyakran lett váz vagy villatörés belőle, így gyakorlatilag félévente váltogattam a biciklijeimet. A kérdésem pedig, szerintetek nekem DH vagy XC lenne a megfelelő? Amennyiben DH merev vagy össztelós lenne a megfelelő? KOnkrétan DH tekintetében egy Specialized Status 2 néztem ki. XC oldalról pedig Specialized Camber Elite.2016. dec. 19. 18:51
1/3 dirty válasza:
Attól függ, hogy mi a célod. Ha csak a lefelé menést élvezed, és a többi mind gyötrelem, akkor vegyél DH bringát, a Status 2 nagyon jó, magyar terepre túlzás is. Ha bármi mást is akarsz csinálni a biciklivel a lefelé menésen kívül (pl. felfelé menni, túrázni, stb), akkor NE VEGYÉL DH GÉPET. Vegyél XC-t, all mountain-t, enduro-t, bármit, csak DH-t ne.
2/3 dirty válasza:
Megnéztem ezt a Camber Elite-et, mert nem ismertem. Kb 99% az esélye, hogy ezzel sokkal több időt, többféle terepen, nagyobb vigyorral a szádon fogsz eltölteni, mint a Status-szal.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm, XC-n gondolkoztam inkább én is, felhasználási köre jóval tágabb mint a DH bicikliknek.
2016. dec. 20. 21:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!