Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » A birkózás és az ökölvívás az...

A birkózás és az ökölvívás az tényleg az istenek stílusa?

Figyelt kérdés
Ez a két küzdősport valóban legyőzhetetlen ha kombinálják őket? Tényleg sokkal hatékonyabbak, mint más küzdősportok vagy harcművészetek?

2016. dec. 14. 13:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
70%
Nem, de mivel az emberek nagytöbbsége egoista, mindenki azt szereti legyőzhetetlennek hangoztatni, amit űz... a valóság meg az, hogy egy tudás szint után már minden a reflexeken és a sebességen múlik... na meg az erőn...
2016. dec. 14. 13:55
 2/13 anonim ***** válasza:
5%

Nem. Csak ezen az oldalon Rozsda Sárkányon és rajtam kívül senki nem képes reálisan gondolkodni. És mivel itt nagyobb a ringharccal foglalkozók száma, mint az utcai harccal foglalkozóké, ezért a ringben abszolút jó stílusokról több jót olvasni. Sőt, csak a jót olvasni, a hátrányokat nem. A többi stílus pedig fikázva van, mert ilyen az ember természete. Azt meg ugye tudjuk, hogy kritika és fika között akkora a különbség, mint egy szemetes kuka és a Grand Kanyon átköpésének nehézsége között. A negatív kritikákat jó olvasni, de azt ezen az oldalon ne keresd senki szájából, mert csak a fika megy izomból.

És ahogy az első is írta, valós küzdelemben az embertől függ majdnem minden.

2016. dec. 14. 19:30
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Sűrített pont te nem értesz itt semmit a témához, csak maszturbálsz a kungfura.

A birkózás egyébként tényleg a legjobb stílusok között van. Már az ősember is birkózott. Az ókori hadseregek (egyiptomi, római, görög, asszír) is kiképzésre is használták a birkózást és az ökölvívást is.

A rómaiaknál és a makedónoknál a pankráció az szintén közelharci kiképzési anyag volt. Az eredeti pankráció az nem az az amcsi show-műsör ahol az Underthaker és a John Cena bohóckodik, a WWE (vagy mi a tököm...). Az igazi pankráció az az ökölvívás és a birkózás ötvözete volt, lényegében ókori MMA. A középkori lovagok is gyakorolták a kastéybirkózást, a vikingeknek is szintén kiképzési anyag volt.

Szinte minden népcsoport felismerte a birkózás hatékonyságát. Indiaiaknak ott a Malla Yuddha, a törököknek az olajbirkózás, a kínaiaknak a shuo jiao (lehet rosszul írtam), izlandiaknak és skandinávoknak a glima.

A krav maga megalapítója is ökölvívó volt és birkózó egyben. Az orosz combat sambo-ba is bőven van birkózó elem. Sőt igazából az összes olyan harcmodorban ahol van testharc, lefogás, dobás, rögzítés.

A birkózás a legösztönösebb fegyvertelen küzdési forma, hiszen birkózni mindenki "tud", és akkor ez az ösztönös forma technikailag fel van tuningolva. Ettől veszélyes és hatékony. A birkózókkal mindenkinek meggyűlik a baja, legyen az muay thai harcos, vagy brazil jiu-jitsus. Nyilván nem legyőzhetetlenek ők sem, de mindig is veszélyes ellenfelek voltak, most is azok, és a jövőben is azok lesznek.

Az ökölvívás az másabb sztori, de a legjobb és leghatékonyabb ütéseket ők birtokolják, ezen nincs mit vitatni.

2016. dec. 15. 09:57
 4/13 anonim ***** válasza:

" A birkózókkal mindenkinek meggyűlik a baja, legyen az muay thai harcos, vagy brazil jiu-jitsus."

Ez igaz. Mikor még bjj-ztem,volt hogy lejöttek no-gi edzésre a birkózók, fel is törölték velünk párszor a tatamit. Tényleg nagyon veszélyesek.

A birkózás olyan a küzdősportok történelmében, mint a krokodil az állatvilágban. A krokodil is a dinoszauruszokkal együtt élt, de még napjainkban is itt van, alig változott az évmilliók folyamán, mégis benne van a top ragadozók között.

Ugyanez a birkózás is, a világtörténelem óta jelen van, őskortól-napjainkig, szintén nem sokat változott, de még mindig az egyik legerősebb harcrendszer.

Testharcban a number one, ez tény.

2016. dec. 15. 13:09
 5/13 anonim ***** válasza:

Jah, csak a tatamin nem rúghatod fejbe 1.5 méterről a bírkózót, mert az edződ nem örülne neki ha kivernéd a fél fogsorát...

Ebben totálisan igaza van sűrítettnek, hülyeség párhuzamot vonni valóság és ring között...

2016. dec. 15. 13:16
 6/13 anonim ***** válasza:

"Jah, csak a tatamin nem rúghatod fejbe 1.5 méterről a bírkózót, mert az edződ nem örülne neki ha kivernéd a fél fogsorát..."

Na ez egy hülyeség. Ketrecharcban hányszor próbálták már az állóharcosok fejbe rúgni a birkózókat, mikor azok alulról akarták elkapni a lábukat. Száz esetből jó ha egyszer sikerült. Nem rúgsz meg te a tatamin egy birkózót. Elfelejtheted barátom.

"Ebben totálisan igaza van sűrítettnek, hülyeség párhuzamot vonni valóság és ring között..."

Nem kell a ringbunyót szidni. Apropó, ha már utca! Egy birkózónak előbb adnék esélyt utcán mint egy kungfusnak.

Régi diszkós mondás: "Karfiolfülűekkel ne kötekedj!"

2016. dec. 15. 14:47
 7/13 anonim ***** válasza:

" Nem rúgsz meg te a tatamin egy birkózót. "

én is ezt mondtam :D

és továbbra is mit csinálsz? párhuzamot állítasz szabályok és utca között... pedig ott nincs párhuzam...

+ továbbra sem sport és sport, vagy harcművészet dönti el, ki fog győzni, hanem az egyének...

2016. dec. 15. 15:09
 8/13 anonim ***** válasza:

Ha sima 1 vs 1 felállás van és nincsen fegyver senkinél. Akkor már nincsen nagy különbség.

Ha egy birkózó az edzőteremben vág bele a szőnyegbe az fáj neked. Ha utcán a betonhoz vág földhöz, akkor darabokra törsz, meg is hallhatsz, vagy tolószék.

Gondolhatod, hogy egy képzett birkózó utcán nem csak a tanult technikái használhatja, üthet-rúghat ő is. Dulakodásba úgy is veszítesz ellene.

Ellenben egy wing tsunos az mókusboxolhat, ugyanúgy agyonverik.

2016. dec. 15. 15:23
 9/13 anonim ***** válasza:
:D de mondja már el nekem valaki, ha a UFC tier1es bunyósai nem tudják fejberúgni a tenyészn**ger birkózókat, akkor utcán te hogy akarod ?
2016. dec. 15. 16:45
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Magyar Honvéd,

az a baj, hogy életükben nem gyakoroltak még birkózást és szerintem más földharcot sem. Ezért nem tudják elképzelni, hogy hogyan küzd egy birkózó. Megy az okoskodás, hogy így a sáska kungfuval, úgy a karatéval, amúgy a wing tsunnal le lehet verni ezerféleképpen egy bokszolót és így tovább. Na meg, hogy a shaolin papok mekkora nagy ászok testharcban. Tudod az ilyeneken én csak röhögök, hogy van pár billentyűwarrior "harc"művész lélek (tisztelet a kivételnek pl: rozsda sárkány), akik még nem kaptak edzésen úgy isten igazából pofont.

Ezekkel a keleti varázslásokkal én jól megjártam. Idő elb***ás volt, utólag fogom a fejem, hogy mi lett volna ha ez idő alatt normális küzdősportokat gyakorlok.

2016. dec. 15. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!