A csontok feledzése mennyire fontos a harcművészetekben?
Úristen, ekkora hülyét sem láttam még. :|
Honvéd, egyáltalán nem utolsó dolog éles harcban a csontok keménysége. :) Nem véletlenül edzi az összes keleti stílus keményen a csontjait. Például a Tigris Kung-fu, amit linkeltél, az szereti szétverni a támadója kezeit. Ergó egy Taekwondoos rúgásába belever ököllel, vagy alkarral, de egy Boxoló kezébe is ugyanígy belevágja a kezét és hidd el, abban nincs köszönet.
"Innentől kezdve nem érzem az érveidet megalapozottnak."
Én eddig se éreztem a tieidet annak. Most megint linkeltél egy videót, amin egy ember szétrúg egy félig lágyszárú fát. Ez nekem inkább egy normális "ki ha nem én" reklám videónak tűnik, mint edzésnek. Vagy te ezt így csinálnád?
"A Tigris Kung-fu szereti szétverni a támadója fegyvereit. Bocsánat, máshol járt közben az agyam."
_A:SD:_ASD Itt valaki sok verekedős filmet nézett, nem? Már kezdhetnénk ott is, hogy ezeket a büdös életben nem használta senki sehol tényleges háborúkban, csatákban (6 darab kiéhezett, képzetlen hegyi bandita megverése nem csata). Másrészt meg aki nekiáll szétverni KÉZZEL még egy ócska bronzkori kardot is, annak bajai vannak a fejében. Nem kéne minden idiótaságot elhinni.
"Ez azért a valós, utcai harcban kicsit másképp van :) Ha volt már benne részed akkor pontosan tudod te is, ha meg nem, akkor nem értem miért okoskodsz róla. "
Itt meg nem is értem mire célzol. Valós utcai harcban szerinted reális, hogy valaki kitépi a másik torkát? :DDDD Hát a bőrét nem tudná eltépni, nemhogy a nyakat körülölelő izmokat és inakat elszakítani.
Egyetlen oka amiért be is fejeztem ezt a vitát, hogy már sokszor volt szerencsém valódi utcai bunyóhoz... ugyanis borsod egyik valóban rossz környékén élek... és ha már videókat linkelgetünk...
Ennyi... ha utcán akarsz bunxózni, menj box edzésre annak van realitás alapja..
Ha meg varázsolni akarsz, meg mindenféle szíp mozdulatokat elsajátítani de azt soha nem használni élesben akkor ment kungfuzni, meg erősítsd a tigris karmaidat... csak gyakorold közben a sprintet is, mert 8-10 késes roma ellen nem fog megvédeni...
:D rengeteg izom fut a légcsöved körül :D Egy kisgyerekben is van annyi erő, hogy ha jó helyen vág torkon, akkor abba belehaljál. Nem nem beszéltem arról, hogy bármilyen ínat is elszakítson. De nem is értem, hogy miért kéne ? ha egy zacskót húzok a kezemre, attól még gond nélkül meg fogok tudni fogni bármit benne, anélkül hogy a zacskó kiszakadna.
Az utcai bunyók többségében félrészeg hülyék, vagy hirtelen adrenalinsokkos emberek küzdenek. Maximum pár éves küzdősport múltal. Aki képzett az nem fog leállni bohóckodni, de nem is fog 12 jobot kiosztani ha esetleg megtámadják.
Igyekszem nem felvenni a kesztyűt a személyeskedésben, mert méltatlannak érzem saját magamhoz. Mondjuk nem is értem miért vitázom olyan emberrel, aki egy többszörös k1 világbajnok edzésmódszerét kiritzálja :D Hajrá próbálj megrúgni csak 2x erősen egy banánfát király, csak vedd fel videóra, had röhögjek.
8-10 késes roma ellen egy autómata fegyveren kívül semmi nem véd meg. Nem is értem miért tereled a szót, mondjuk értem de mindegy ;)
Egyébként meg van 2. danos aikido mester ismerősöm, akinek egy dzsippó nekiment késsel. 4 öltéssel varrták utána össze az alkarját, de a cigánygyereknek meg spirális törése volt a felkarjában. Egy boxolót biztos hogy szétkéselt volna a gyerek.
Egyébként meg felejts már el ezt a hülye csak a boksz működik dumát :D a ufc megmutatta, hogy magas szinten a jiu jitsu, birkózás, judo megveri az állóharcos bunyósokat. Élesben meg stukker a legbiztosabb, ha egy 10 tagú banda ront rád az ellen meg nem véd se a boksz se a kung fu, szóval tök fölöslegesen hozol fel megint abszurd példákat.
":D rengeteg izom fut a légcsöved körül :D Egy kisgyerekben is van annyi erő, hogy ha jó helyen vág torkon, akkor abba belehaljál."
Ki a retek mondta hogy van izom körülötte és ki a retek mondta, hogy nem halhatnál meg az ütéstől? Én azt is készséggel elhiszem, hogy ha egy a markos legény ráfogna bárki nyakára nem jönne ki jól belőle, viszont nem fogja kitépni.
"Nem nem beszéltem arról, hogy bármilyen ínat is elszakítson. De nem is értem, hogy miért kéne ? ha egy zacskót húzok a kezemre, attól még gond nélkül meg fogok tudni fogni bármit benne, anélkül hogy a zacskó kiszakadna. "
Te most ennek mi a here köze van bármihez is? Hogy a p..csába akarnál te bőrt, inakat, minden sz..rt kitépni csak úgy?
"Mondjuk nem is értem miért vitázom olyan emberrel, aki egy többszörös k1 világbajnok edzésmódszerét kiritzálja :D"
:DDDDD Te, értem én hogy most szünet van a suliban is meg minden, de komolyan, tisztázzuk: SZERINTED ÚGY EDZ, HOGY BANÁNFÁKAT RÚGDOS SZÉT? :DDDDDD Ez egy reklám videó Youtuben, nem több.
"Hajrá próbálj megrúgni csak 2x erősen egy banánfát király, csak vedd fel videóra, had röhögjek."
Nem vagyok én is hülye :)
"szóval tök fölöslegesen hozol fel megint abszurd példákat."
Jelezném, hogy a 65%-os és én 2 külön ember vagyunk. Ő még nem hozott fel semmilyen példákat, csak a tisztánlátás végett.
Nem nagyon tudom másképpen leírni, ha nem érted meg az nem az én bajom.
thai földi hagyományos edzésmódszereknek vagy nézz utána, vagy ne vitázz róla. pár száz éve semmilyen más lehetőség nem volt arra hogy kikeményítse valaki a csontját. Többnyire bambusszal edzettek. Buakawot mindenki úgy ismermi, mint a marketing fogások nagymesterét :D
https://www.youtube.com/watch?v=ozAG8t8_4M4
ezt is nyilván megtalálod az orosz videóidban :D gondolom egy normális csontozatú ember sem törné el a betonon semmilyét :D Gyorsan menj vissza az időben és mond meg az összes ju jitsu, karate és kung fu mesternek, shaoil szerzetesnek és moay thai harcosnak, hogy tök fölösleges a csontok kikeményítése, mert nem veszed hasznát a harcban :D had tudják meg ők is az igazságot :D
Tehát van itt két hülye, akik ellen én Honvéddel összefogva szájkaratézom. Na, hát ez vicces.
Akkor fussunk neki még egyszer. Én csak kérdezek.
Ha nekem van beton kemény öklöm és alkarom, akkor mégis miért ne tudnám szétveri bárki kezét, aki üt felém? Ez nagyon érdekelne. Ugyanis képzeld el, ezek mind mozgások. Ez azt jelenti, hogy gyakorlással egyre jobbak lesznek. Ergó nekem csak a felütést kell gyakorolnom minden nap 1000x és az alkarommal vélt erőteljes csapásokat és el fogom találni a másik kezét. Ezt nem filmből vettem, ezt én csinálom minden sparringom alatt. Mikor a partnerem üt, akkor én elhajolok és alulról beleküldök egyet a kezébe. Kesztyűben semmi, utcán viszont visítana. Ez nem hit kérdése egyáltalán.
Háborúrkban a Xing Yi vett részt nem egyszer, de, hogy jobbat mondjak, a második világháborúban a Choy Lay Fut és Hung-Gar mesterek rettegésben tartották a japán katonákat. Ha a munkatáborban fellázadt Choy Lay Fut mestert nem lőtték le, hanem először egy japán tiszt, vagy tizedes akarta elintézni, akkor 1 japóval kevesebb is volt, mert hülyére lett verve egy pillanat alatt. Lehet még 3-at hazavágott, aztán persze lelőtték, mert látták, hogy pusztakezes harcban nem tudnak vele mit csinálni. Nem mondom, hogy ez mindennapi volt, de volt ilyen. Az, hogy a Kung-fu stílusok mindegyike valós harcra készült és ezáltal természetesen működik is ott, ez tény. Sok szar stílus volt, ez is tény, de azok kihaltak, mert ott keleten ment a szortírozás rendesen. Például a Box nem is tudott bejutni keletre egészen addig, amíg ott le nem csitultak a kedélyek. Nem azt mondom, hogy a Box rossz lenne, csak akkoriban keleten a Kung-fu oktatás kiváló volt, tehát minden Kung-fu tanonc megtanult harcolni (nem úgy, mint napjainkban itt nyugaton...) és sokkal keményebb edzésük is volt, mint egy Boxolónak. Ennyi a kulcs. Az oktatás és az ember képzettsége. A Tigris stílus arra törekszik, hogy elkapja a torkod. Tudja nagyon jól a mester, hogy te azt nem fogod hagyni, de neki annyi a célja, hogy elcsalja onnan a kezed. Ha nem sikerül, akkor beront és dulakodik és testharcban jó a Tigris Kung-fu, valamint a dobásai is nagyon jók.
MINDEN AZ EMBEREN MÚLIK! Ezek mozgások, amiket mind ki lehet vitelezni, csak gyakorlás kérdése. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!