Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » 4 éves kisfiamat szeretném...

Sheron1111 kérdése:

4 éves kisfiamat szeretném beiratni judora vagy shaolin kung fu-ra. Mi a különbség? Melyikben tudja fejleszteni az önismererét önuralmát? És a való világban melyiket tudja alkalmazni vész esetén?

Figyelt kérdés
2016. szept. 14. 07:18
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
30%

Soha nem atlagjozsi verekszik. sem az iskolaban, sem az utcan. Az atlagember nem is kerul az eleteben tan soha ilyen szituacioba. Mindenki osztonosen keruli a konfliktust.

Aki meg keresi, az okkal teszi.

2016. szept. 14. 22:33
 32/44 anonim ***** válasza:

Meg lehet a birkózó edzésre járó gyereket is verni a suliban. Ez a két személy és szituáció kérdése.

Pl: Van Pistike aki 9. osztályos, 160 cm magas és 57 kg, 4 éve judózik. Aztán van Józsika aki 11. osztályos, 180 cm magas és 80 kg. Nem űz küzdősportot, de tipikusan az a csibész, agresszív, kötekedős kemény gyerek fajta.

Hát én nem biztos, hogy Pistikére fogadnék....

2016. szept. 14. 22:33
 33/44 anonim ***** válasza:
28%

# 30

Most jon a szemelyeskedes? Gondolod ebben a vegtelenul buta es primitiv valódban komolyan van ertelme megprobalnod?

Nem, nincsennek kokemeny verekedesek elso osztalyban meg Magyarorszagon sem, ez egy baromsag.

A tobbit meg nem is minositem, csak a beteg lelkivilagodat mutatja.

2016. szept. 14. 22:36
 34/44 aikiboxer ***** válasza:
45%
Utolsó szerinted mindenki buta és primitív? Te kezdted el a személyeskedést (velem), hogy primitív a felfogásom. Ez mi ha nem személyeskedés?
2016. szept. 14. 22:41
 35/44 anonim ***** válasza:
0%

"hogy primitív a felfogásom"

egeszen pontosan azt irtam hogy primitiv a hozzaallasod, meghozza abban amit leirtal. Mintha a gyerekek allandoan verekednenek, attol kellene felniuk hogy valaki "megtamadja" oket.

Ugyan. Az iskolak 99%aban semmi ilyesmi sincs. Nyilvan ha huzosabb kornyeken laktok akkor elofordulhat, de meg ott is jobb megoldas a kiteres az eroszak elol, mint az hogy a kisgyerekedet verekedesre biztasd.

Verekedni primitiv dolog, ezen nincs mit szepiteni.

De meg 1x: a kuzdosport nem verekedes.

2016. szept. 14. 23:22
 36/44 anonim ***** válasza:
71%

Nem értem, mit nehéz ezen megérteni ?

A harcművészeti és önvédelmi edzések nagyrészén NINCSEN SPARRING. A tanuló nem fog semmilyen valós küzdelmi tudást szerezni, mert nem nem lesznek igazi bunyói. És egy MMA vagy thai boksz, vagy judo edzésen a gyerek és a felnőtt valós küzdelmi rutint fog szerezni. Amíg ha elmegy levegőt hajlítani a nem tudom milyen karmú keleti tigris kung fu mester önvédelmi tanfolyamára, el fogja hinni, hogy ő meg tudja védeni magát vagy egy másik embert, és hamis önbizalommal bátor lesz az utcán, aztán élesben meg rájön, hogy a kizami soto mawashi uke mégsem úgy működik a valóságban, ahogy azt lassítgatva egy együttműködő ukeval ment az edzésen.

Ha nem tetszenek a valódi küzdelemről belinkelt videók, akkor itt van pár házi készítésű velem:

minden tapasztalatommal és tudásommal, azt kell, hogy mondjam, hogy ez a fajta edzésmódszer:

[link]

[link]

sokkal de sokkal hatékonyabb utcán, mint ezek a bűvészekdések: (persze igény van rájuk, csak éppen nem lehet 2 edzés alatt megtanulni olyan szinten őket, mint azt a legtöbb tanítványom is hiszi, és csodálkozva néznek, hogy nem megy nekik amikor bemennek a ringbe vagy ketrecbe, mert egyszerűen a technika nincsen kisparringolva, nem csinálták meg éles szituációban 1000x, hogy automaitkusan menjen)

[link]

[link]

persze látványos, meg egy szint után hatékony, de egy egyenest sokkal könnyebb megtanulni és begyakorolni, mint ilyen technikákat. Ha újra kezdhetném, biztos nem fecsérelném ilyen technikákra az időmet, inkább bunyóznék helyette mégtöbbet. Ja és tuti, hogy egy 4 éves gyerek szívesebben hempereg a földön, mint hogy elvezető technikákat tanuljon minden edzésen, hogy esetleg 5-6 év múlva eljusson a technikával olyan szintre, hogy utcán is meg tudja csinálni.

2016. szept. 15. 00:16
 37/44 anonim ***** válasza:
60%

# 36

Ezzel teljesen egyetertek, HA mar onvedelem, akkor en is pl. egy thai box + valami onvedelmi rendszer tanulasat javaslom, meghozza ugy hogy par ev aktiv thai box utan kezdjen bele az ember mondjuk a krav maga-ba, mert az utobbi onmagaban nem sokat er. De meg ezzel egyutt sem lesz az ember egy legyozhetetlen terminator, sot ha foglalkozik ezzel es van egy kis esze akkor rajon hogy a legjobb taktika elkerulni a konfliktust, minden mas esetben nagyon keteselyes a vegeredmeny. Ezt egyebkent tanitjak is pl. krav magan. Ha teheted fuss, akkor kuzdj ha elkerulhetetlen.

De itt most egy 4 eves kisfiurol beszelunk, meg ugy altalaban az eles onvedelmi szituaciokrol.

2016. szept. 15. 07:30
 38/44 anonim ***** válasza:
73%

Világos, és nem azért ajánlottam a judot, hogy 4 évesen végigverje vele a gubacsit, hanem mert judon vannak olyan dojok, ahol foglalkoznak vele és neki való, játékos, rávezető edzéseket tartanak.

Valóban nem tudom milyen egy shaolin kung fu oktatás, de kétlem hogy külön foglalkoznának óvodásokkal. Minden tiszteletem a kínai szerzeteseké, de elénzésést ha megsértek valakit, egyszerűen nem tudom komolyan venni egy magyar shaloin kung fu mestert, aki itthon heti 2x1,5 órában megtanult kungfuzni, amígy egy kínában ez egy életforma.

2016. szept. 15. 07:39
 39/44 anonim ***** válasza:
82%

Egyértelműen judo vagy birkózás. Ebben a korban ezek nagyon jó sportok. Meg az edzők is a kicsiket szeretik. Idézőjelben vadásszák a kicsiket hogy kamasz korukra jó versenyzőt neveljenek ku belőle. Meg egyébként is. Ne csak versenyt meg az egészséget nézzük. Fejleszti az egyensúlyát, mozgáskordinációját, a stabilitását, az erejét, a tartását, geric melleti izmokat ami a tartást segíti ahogy mondtam. Általában vannak külön gyerek edzések ahol ezeket a képességeket játékosan fejlesztik. Megtanul bukfencelni meg sok olyan egyensúly atletikai dologban segít amit majd tesiórákon is kérnek tőle. Nem fog félni az eséstől, megtanul tompítani

2 jó tanács

1 ne erőltessétek csaakkor ha szereti. Ha kényszerből jár akkor egy életre megutálja a judot, vagy akár a sportot is.

2 hogy esetleg ha mondjuk apukának van lehetősége ő is álljon be edzésre, ő is járjon. Hogy gyerek se féljen még ott egyedül annyira ebben a korban. Szülök is jó példával járjanak elő és ezt lássa ő is. Szülőknek is jó. Meg mondjuk volna egy közös apa fiú tevékenység, hobbi amit azért is pluszban élvezhet hogy az apukájával jár rá.

2016. szept. 15. 11:33
 40/44 anonim ***** válasza:

4 éves korban judo, vagy birkó mondjuk 10-12 éves korig. Utána box 10-12 éves kortól 16-18 évesig. Aztán ha majd ő akar megtanulhat rúgni is.

De persze hogy birkóban ügyes, meg szereti kkor ne rángassátok el onnan.

De tökmindegy mit tanul, mert ereje, kondija lesz.

Én úgy mentem boxolni hogy 200 métert nem bírtam futni, gondolhatod hogy a teknikák se úgymentek (nem tudtam úgy dolgozni)

2016. szept. 15. 17:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!