Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Milyen rúgó sportot ajánlotok...

Milyen rúgó sportot ajánlotok Box mellé?

Figyelt kérdés

Valami olyan érdekel ami nem csak a levegőt tudja jól rúgni meg az ütőpartnert. Múltkor láttam egy taekwondo-s ürgét K1-ben minden második rúgásánál elesett, az elsők meg erőtlenek voltak. tehát valami olyan ér dekel ami gyors rúgásra képes, erősre, hogy az ellenfél felboruljon. Néztem Savate-sokat is de a meccseken nem láttam a rúgásokat valami erősnek. Megrúgták egymást vagy 20X de meg se érezték.

Tehát valami olyan szintű rúgásra gondolok, hogy rúgok az ellenfél meg hanyatt vágódik. :D Kyokushin Karate esetleg?

https://www.youtube.com/watch?v=oEixgkBNCgU

2016. máj. 23. 15:34
 1/6 anonim ***** válasza:

Kyo karatét nehogy. A legtöbb dojoban csak léghajlítás megy.

Box mellé az alapállás és a mozgáskoordináció miatt a thai boxot ajánlom. Ők sokkal keményebbek pl. a tkdseknél, savatésoknál vagy a karatésoknál, ezt úgy értem hogy nem szögdécselnek fölöslegesen, erős védelemmel beleállnak az ütésekbe, rúgásokba. Emellett brutálul ki vannak keményítve.

2016. máj. 23. 16:40
 2/6 A kérdező kommentje:

A keményítés nem lesz gond.

A Muay Thai-al az a bajom, hogy a rúgás túlságosan kiszámítható. Szinte mindig ugyanoda rúgnak, combra meg oldalba.

Nem azért de egy ilyen rúgást azért jóval kiszámíthatatlanabb kivédeni mint egy Muay Thai rúgást.

Karate:

https://www.youtube.com/watch?v=3wOIzDxzwcI

2016. máj. 23. 16:52
 3/6 A kérdező kommentje:

Az Ashihara nem lenne jó?

Azt mondják az nem katázgató levegőidomítás, harc van benne. Utcai harcra készült.

2016. máj. 23. 16:54
 4/6 anonim ***** válasza:

Az már jobb mint a kyo. Utcára nem magyon tud felkészíteni semmi és öreg hiba, ha valaki azthiszi hogy fel van rá készülve.

Az hogy kiszámítható -e a rúgásod, csak rajtad áll.

[link]

Szerintem menj el muay thai edzésre aztán ha utána is úgy gondolod, hogy kiszámítható, akkor próbálj ki mást :)

2016. máj. 23. 17:37
 5/6 aikiboxer ***** válasza:

Savate, thai box, kick box vagy K1 edzés.

Vagy capoeira, TKD ha mindenáron akrobata akarsz lenni.

De én inkább valami testharcot tolnék mellé, például BJJ, hasznosabb.

2016. máj. 24. 21:33
 6/6 A kérdező kommentje:

Itt van ez: [link]

Ez eléggé agresszívnak tűnik.

Keménynek nem pedig pi*csarázásnak mint a mai edzések nagy része.

2016. máj. 24. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!