Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Hogyan lenne érdemes futnom?

Hogyan lenne érdemes futnom?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy mennék testnevelés érettségire jövőre meg már zavar is, hogy rémesen futok. Egyszerűen nem tudom mit kéne csinálni. Már egy éve futok kisebb-nagyobb kihagyásokkal össze-vissza. Hol 1000 métert, hol 1500 métert, hol meg kétezret vagy fölötte. Ma lefutottam nagy erőbedobással az 1000 métert itthon és 6:37 lett. Tavaly nyáron az 1500 métert 10 perc körül volt. Tudom, hogy gyenge. Igazából ma kezdtem el felírni az eredményeket. Mellesleg 177 centi vagyok és olyan 70-75 kiló között lehetek, kissé izmos vagyok, de zsíros is. Le kellene dobnom valahogy a zsírt, mert holt tömeget mozgatok. Csak nincs spéci étrendem és meg sem tudom engedni magamnak. Koplaljak vagy mi?

2016. ápr. 11. 17:29
 1/2 anonim válasza:

Lehet hogy a futástechnikáddal van baj, például nem emeled eléggé a lábadat, és a karodat nem mozgatod jól. Érdemes lenne egy nap úgy futnod, hogy erre külön figyelsz, néha lehajthatod a fejedet is, hogy lásd hogy hogyan mozogsz. Bár lehet hogy nincs baj a mozgásoddal, de azért ha nagyon kacsázol, az sokat ronthat.

Sokat semmiképpen nem szabad futnod, mert az megterheli a térdedet, de legalább kétnaponta menj el futni, de nem kell nagyon gyorsan, csak olyan közepestől egy kicsit gyorsabban.

Először nem kell sokat futni, elég ha csak éppen megvan az 1000 méter. Sétálj többet, kerüld az hosszú egy helyben ülést, vagy tedd egy kicsit "mozgalmasabbá" a dolgokat, pl. miközben olvasol, minden x oldal után állj fel, lépcsőzz, vagy menj el a-ba, aztán vissza. Nem kell sietni, csak mozdulj meg néha.

Ajánlom telefonra a FitBit alkalmazást, azzal számolhatod a kalóriabevitelt, vízbevitelt, számolja a lépéseket, a gyalog megtett távolságot, és a futást is mérheted vele.

Nehogy elkezdj koplalni, de azért tarts mértéket. Például azt már rögtön beiktathatod hogy x idő után nem eszel. Tehát mondjuk kitűzöd hogy este 6 után nem eszel, kevesebbet nassolsz, több egészséges élelmiszert vásárolsz, sok zöldséget-gyümölcsöt eszel, kerülöd az üdítőket, lehetőleg igyál csak vizet, esetleg reggel teát, vagy egy enyhe kávét (de ne sokat, és ne erőset). Nem kell koplalnod, csak figyelj arra, hogy egészségesebb dolgokat egyél, és egy kicsit legyél mértéktartóbb.

2016. ápr. 11. 20:01
 2/2 A kérdező kommentje:
Rendben megfogadom. De egyébként az a furcsa, hogy nem eszem sokat egyáltalán. Egy nap kb. 3-4 szendvics meg a menzás ebéd. Néha eszem édességet. Egyébként én sportolok mást is, de ennek ellenére sosem ment a futás.
2016. ápr. 12. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!