Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Iskolában mennyire használható...

Iskolában mennyire használhatóak a dobások?

Figyelt kérdés
Például ha valaki judora vagy brazil jiu jitsura jár akkor azt mennyire használhatja a suliban egy verekedés során?

2016. márc. 5. 13:05
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Miért, nálatok szabad verekedni csak a csípődobás a tilos? Nyilván nem jó ötlet verekedni, főleg nem az iskolában, de akkor már tök mindegy.
2016. márc. 5. 13:20
 2/10 A kérdező kommentje:
De én arra gondoltam hogy a ha nem tud esni az illető és úgy dobják meg akkor akár súlyos gerinc sérülése is lehet.Én például judozom és azért nem akarom hogy valami komolyabb baja legyen a gyereknek akit megdobok.
2016. márc. 5. 13:29
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Akkor mondjuk ne verekedj. Ütésbe is bele lehet halni, ha úgy találod el.
2016. márc. 5. 13:41
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Én iskolában volt akit bevágtam fejjel a falba, szétszakítottam a fejét egy parasztlengővel, rárúgtam eltört a karja. Volt egy dagadt g#ci, az nem volt alkalmam szarrá verni soha sajnos, pedig egy kisebbeken basáskodó igazi buzzancs volt, öröm lenne belőle kiverni a szart. Ha b÷sz¤kodn@k veled, sose sajnáld, kenjed neki ahogy bírod, mert ő is ezt csinálná veled. Aki szemétkedik az megérdemel egy kiadós szájba verést.
2016. márc. 6. 22:23
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Meg nem tudom hány éves vagy, ha 15-16 alatt, akkor nem igen tudtok egymásnak kárt csinálni még, hiába vagy judos. Ha ennyire félsz, akkor csinálj egy feszítést rajta vagy egy fojtást és kérdezd meg, hogy elég-e? Ha nemet mondana, akkor szoríts rá neki még jobban, de ne törd el semmijét, ha ennyire nem akarod. Mondjuk sanszos, hogy ha hülyére versz valakit, akkor kirúgnak, kivéve ha van protekciód vagy c kategóriás hátrányos helyzetű vagy.
2016. márc. 6. 22:26
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
A legjobb dolog viszont, ha kikerülöd a balhét. És akkor nem kell ilyeneken gondolkozni.
2016. márc. 6. 22:28
 7/10 anonim ***** válasza:
A tanárok egyébként hogy viszonyulnak ehhez? Ha normálisak, akkor szerintem érdemes felhívni rá a figyelmet, hogy xy emberkével probléma van és le fogják szerelni. Ha nem, akkor megmagyarázod neki a dolgot.
2016. márc. 6. 22:34
 8/10 anonim ***** válasza:

A dobások azért veszélyesek, mert az is nagyon meg tudja magát ütni, aki tud esni, hát még az, akinek fogalma sincs róla! Főleg egy tanteremben, vagy az udvaron a padok, játékok közelében. Hiába tompítasz, ha a fejed szétcsapja az asztal sarka...

A rúgások jellemzően kevésbé veszélyesek, egyszerűen azért, mert a gyerekek nem tudnak fejre rúgni. Ha meg oldalba rúgnak, az nem olyan nagy tragédia. Főleg ha ráfogsz a lábára és a támaszkodóra meg csinált egy söprést, vagy kis/nagy belsőt. (Ekkor legalább le tudod tenni viszonylag finoman, hiszen a lábát tartod.)

Az ütések azért veszélyesek mindenkire, mert elérik a fejet, és ott az ütő kéz is sérülhet.

De vissza a dobásokra: szerintem ha van hely, akkor dobjál nyugodtan, de ha nem indokolt, akkor ne magas testdobásokat csinálj! Gondolj arra, hogy nem fog tudni esni... Ha jönnek az ütések, menj be közel, vidd földre.

Fojtások, feszítések: A fojtás kívülről nézve nagyon ijesztő. Egy ütésváltást is könnyebben "megemészt" egy tanár, vagy épp a körülötted álló bámészkodók (akik közül biztos lesz, aki megy majd árulkodni)... de a fojtás: "Úristen, megöli..." "Majdnem megfojtotta!!!" Szóval ezzel vigyázz. Ha meg bealszik, mássz le róla, és emeld a feje fölé a lábát, hogy visszaálljon a rendes agyi keringés...

Egyébként meg, mivel ütni, rúgni mindenki tud, de a földön fogalma sincs semmiről, vidd le a küzdelmet a földre (mármint ha 1 az 1-ben vagy), aztán ott kényszerítsd feladásra. Ha jársz cselgáncsozni, vay bjj-ra, akkor te ott komoly előnyben leszel, és megsérülni is nehezebb, ha már lent vagytok.

2016. márc. 11. 09:07
 9/10 anonim válasza:
Semennyire.Én is judozom.Egyszer eldobtam egy srácot a suliban osotogarival.Semmi baja nem lett tőle,de én azóta is bánom.Mondjuk megérdemelte,mert fogdozott egy hoki ütővel.
2016. márc. 23. 12:46
 10/10 anonim ***** válasza:
Le is lehet csavarni rohadt gyorsan, és attól semmi baja nem lesz, viszont kőkeményen meg tudod szorongatni a nyakát.
2022. máj. 6. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!