Miért parkourozol?
Csak szimplán szereted csinálni?
Vagy látványos?
Esetleg hobbi, unaloműzés?
Én több minden miatt is. Ha magát a sportot nézzük, akkor azért, mert ennek az edzése nincs időhöz és helyhez kötve. Szóval nem kell kötelezően elmennem edzeni ha rossz állapotban vagyok, hanem akkor megyek és oda, amikor és ahova akarom és személyes véleményem szerint nem annyira veszélyes és nehéz mint amilyennek látszik külső szemmel, de mégis remekül tudja adagolni az adrenalint. Ezért is nehéz abbahagyni. Ha belsőleg nézzük akkor meg azért mert megtanít megismerni a saját testem, hogy mire vagyok képes és mire nem. A félelmeimet is segít legyőzni. Az akarat erőmet és a kitartásomat is erősíti, így a korlátaimat is segít szélesíteni esetleg átlépni őket. Ha meg úgy nézzük mint egy tevékenység, akkor meg azért jó mert rengeteg embert megismerek a parkour által. Nincs olyan, hogy két parkouros rivalizál egymással, hanem mindenki jóban van mindenkivel, a nagyobbak nem nézik le a gyengébbeket hanem segítenek egymásnak, a kezdők meg nem hordják le a profibbakat, hogy jaj ilyen felvágós meg stb. A parkour olyan közösségeket tud kialakítani, amilyet más sportban nem igazán szoktam látni. Egy találkozó például nem arról szokott szólni, hogy életre-halálra ugrálunk vérkomolyan és megmutatjuk, hogy mi milyen menők vagyunk, hanem arról szól, hogy mindenki összejön, jól érezzük magunkat, segítünk egymásnak, tanácsokat adunk és jól érezzük magunkat.
Szeretem csinálni mert adrenalint ad, ami nagyon jó érzés. Mondjuk mikor beadsz valami olyan ugrást amitől eddig nagyon féltél, az elképeztő érzés tud lenni. Persze mint minden sportban ebben is megvan a sérülés lehetősége. De ez attól is függ ki mennyire elszánt vagy ki mennyire bevállalós.
Igen nagyon látványos tud lenni és az is nagyon jó érzés mikor az utca emberei csak rád fókuszálnak és izgulnak, hogy mi lesz, de persze nem azért csináljuk, hogy felvágjunk. Sokan azt hiszik mikor meglátnak valaki(ke)t parkourozni, hogy ők azért csinálják, hogy felvágjanak... Pedig nem.
Hobbi és unalom űzés céljából csinálom, mivel nem keresek még belőle pénzt. Igaz nem lehet a parkourból megélni, de akár beválogathatnak különböző forgatásokra, kaszkadőr mutatványokra, versenyekre.
Ennyi jutott most eszembe. Remélem választ kaptál a kérdésedre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!