Baranta, Kenjutsu vagy Tai Chi?
Melyik tanít meg jobban karddal vívni?
Nekem mindegy melyik karddal vívnák, a magyar szablyától kedzve, a japán katanán át, az egyenes taichi kardig mindegyik megfelelne.
... De ha újrakezdhetném, akkor is min. 3 stílusból raknám össze a stílusomat -- valami testharc, egy ökölharc meg egy ju jitsu / aikido / krav maga / defendo szerű önvédelmi stílusból.
Keresztedzeni meg nagyon is hasznos.
Na látod ez például engem sem érdekel. :))
Én rendesen válaszoltam a kérdésedre fentebb. Járj valami full contact stílusra, és ha a hagyományőrzés is érdekel, akkor valami tradicionálisra is mellette.
Na akkor jó, válassz.
Tai-chi: Nagyon jó harmonikus mozgást biztosít, egészség megőrzésre nagyon jó, későbbi mozgásszervi panaszaid nem lesznek, vagy jobban fog gyógyulni.
Kenjutsu: Megtanulod a villámgyors mozgást, pontosságot, alázatot, udvariasságot.
Baranta: Nem csak vívni, hanem lőni, "birkózni", fokost használni is megtanulsz. Na meg persze lovagolni.
AB: El kell mélyülni egybe, többi kiegészítőnek jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!