Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Hogyan győzzem meg a szüleimet...

Hogyan győzzem meg a szüleimet, hogy boxolhassak?

Figyelt kérdés

Már egy edzésen voltam,nagyon tetszett és minden rendbe ment,de a szüleim,főleg apa nem engedi,hogy boxoljak. Gyerekkori álmom és nem szeretnék erről lemondani. Anya elég jól fogadta, mondhatni támogat is,de apa hallani se akar róla. Elhiszem,hogy félt meg minden de egy nagyon jó klubnál voltam akik vigyáztak rám és segítettek...

15/L

2015. okt. 24. 16:54
 1/8 anonim ***** válasza:
Ezt nem értem. Ha félt az apád, akkor miért nem engedi, hogy megtanulj harcolni? Tényleg nem értem. Amúgy meg mondd meg neki, hogy ahhoz már elég idős vagy, hogy el tudd dönteni, hogy mit szeretsz és mit nem. Ha nem támogat, akkor anyud fog, az is elég, de te mész, mert szeretnéd csinálni.
2015. okt. 24. 18:40
 2/8 A kérdező kommentje:
Azt hiszi,hogy agyon fognak verni az edzésen. De mindig mondom neki,hogy maximum meccsen lesz orrvérzés vagy felrepedt ajkam jobb esetbe:D inkább az ellenfelet féltse :D De valahogy nem adja be a derekát.. Kiskoromba is már oda meg vissza voltam a boxért pedig nem vagyok erőszakos vagy agresszív. Mégis azt szeretném,hogy mellettem legyen.
2015. okt. 24. 19:34
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha Thai Box lenne, akkor oké, de ez csak sima Box. Úgy értem itt nem fognak szétrúgni, belekönyökölni az ütésedbe és így tovább. Itt egy viszonylag puha kesztyűvel fognak ütni, tehát tényleg aztán nem kell félteni. Arról nem is beszélve, hogy megtanulsz harcolni és lesz egy jóféle állóképességed, kitartásod, fizikumod. Semmi hátrány nincs benne.
2015. okt. 24. 21:33
 4/8 anonim ***** válasza:

megmondod neki,hogy-

1.lejön megnézni egy edzést és utána elmondja a véleményét róla.

2.ha nem jön le megnézni,akkor nem illene véleményeznie és beleszólnia sem.

2015. okt. 24. 23:37
 5/8 anonim válasza:

Meg tudom érteni apukádat. A szép kis lányának beverik a képét. Meccseken azért eléggé bucira szokták verni egymás fejét a boxolók, és ez pár napig meg is marad.

A páromat egyszer úgy eltalálták kesztyűben, hogy majdnem leszakadt a retinája, azóta nem is kaphat sportorvosit versenyekhez, és a fényre is kifejezetten érzékeny az a szeme. Azóta kungfu edző lett, szóval nem adta fel.

Ettől függetlenül téged is megértelek. Én kicsi korom óta karatézni szerettem volna, de engem mindig csak táncokra írattak be... Aztán elkezdtem dolgozni, és fizettem magamnak a karatét. Igaz, azt abbahagytam, mert elköltöztem abból a városból, de a párom a magánedzőm, és még mindig szeretem a harcművészetet/küzdősportokat.

Talán mondd meg apukádnak, hogy igazából téged nem a verekedés része érdekel, hanem az állóképesség fejlesztése, és a saját korlátaid legyőzése. A küzdelem pedig csak egy próbatétel, hogy mennyit fejlődtél, és mit kell még tanulnod.

És egy jó tanács: ha nem akarsz különleges orrot, akkor tartsd fenn a kezed :)

2015. okt. 24. 23:49
 6/8 anonim ***** válasza:
81%
Végülis igaza van ötöskének, de ha nem mész versenyre, akkor nem lesz baj. És fejleszd az elhajlásokat, aztán el sem találnak. :D Ennyi! :D Én drukkolok neked, kitartást. :)
2015. okt. 25. 01:14
 7/8 anonim ***** válasza:
Hobbistáknál ritka a komolyabb sérülés. Kevesen ülnek az irodában betört orral hétfő reggel.
2015. okt. 25. 09:36
 8/8 aikiboxer ***** válasza:
Hat év alatt egyetlen sérült lányt sem láttam boxedzésen, pedig Budapest Bajnok versenyzőink vannak, erről ennyit.
2015. okt. 25. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!