Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Nagyon szeretnék parkourozni....

Nagyon szeretnék parkourozni. Szombathely 13/F van esetleg valami hely ahol lehet vagy jól kivitelezhető egy-egy alap trükk?

Figyelt kérdés

2015. okt. 2. 23:12
1 2
 1/18 aikiboxer ***** válasza:
A parkour nem egy rendes sport. Fiatal vagy még, keress egy rendes sportot, amelyet heti 2-3x rendesen tudsz csinálni edzői felügyelet mellett.
2015. okt. 3. 15:18
 2/18 anonim ***** válasza:
ha ezt szeretnéd csinálni, azért ahhoz kell ám egy elég jó alap erőnlét, ami 13 évesen biztos vagyok benne, hogy nincs meg neked.. erősödj még, csinálj valami más sportot egyenlőre, mitől fejlődik az erőnléted aztán pár év múlva térj vissza erre.
2015. okt. 3. 19:45
 3/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat mindjárt 14 vagyok koraérett (tudom nem számít) és a kondícióm is jó
2015. okt. 3. 22:30
 4/18 anonim ***** válasza:
Én is 13 évesen kezdtem el... Sőt, szinte minden híresebb parkouros 13-15 éves korában kezdte el... Így egyedül nagyon nehéz lesz megtanulni, de nem lehetetlen, sőt, szerintem jobb is, mert így ki tudsz magadnak alakítani egy saját stílust. Azt ajánlom, hogy nézz sok videót, és próbáld meg szép lassan megtanulni a mozdulatokat. Ha van rá lehetőséged, akkor állvánnyal, vagy valahogy vedd fel magad videóra és hasonlítsd össze a tiéd és mások mozdulatait. Ahol látod, hogy nem jó, vagy máshogy kellene, akkor változtass rajta. Helyszínt nemigen kell keresgélni, mert ha kreatív vagy, mindenhol lehet parkourozni.
2015. okt. 4. 02:18
 5/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat :)

Nem is az a baj hogy nemvagyok kreatív csak nemtudom úgy kivitelezni ahogy akarom egy biztonságos környezetben szőnyegek között egyszerűbb lenne de olyan komoly felszerelés nincs szombathelyen

2015. okt. 4. 17:36
 6/18 anonim ***** válasza:
sztem is mást válassz, ami kevésbé veszélyes és edző felügyelettel sikereket is elérhetsz és akár nemzetközi versenyekre is eljuss
2015. okt. 4. 20:53
 7/18 anonim ***** válasza:
A parkour nem olyan veszélyes mint látszik. Tapasztalataim alapján azt mondom, hogy egy BMX meg egy gördeszka sokkal veszélyesebb. Itt csak a testedet kell kontrollálni, ami sokkal könnyebb mint látszik. Pl. egy alap szaltó mint a webster, meglepően egyszerű. Igaz, először nehéz, amikor nem tudod a technikáját, de ez mindennel így van. Egyébként a parkourban is vannak versenyek sőt, pont 3.-án volt a világbajnokság (Red Bull Art of Motion).
2015. okt. 5. 00:43
 8/18 anonim válasza:
Hehe, ha másnem, némi Caporeia tudás jól jön hozzá :)
2015. okt. 7. 09:53
 9/18 anonim ***** válasza:
Igaz, hogy vannak belőle versenyek, de mégsem ismert, nemzetközi versenyek nincsenek belőle, úgymint EB, vagy olimpia... jó tudom, nem profi szinten akar mindenki versenyezni, de én akkor is valami más sportot választanék, ami kevésbé kockázatos és edző felügyeletével lehet fejlődni, sikereket elérni, nem pedig valahol a városban "ugrálni".
2015. okt. 7. 10:20
 10/18 anonim ***** válasza:
Meg tudlak érteni és nem is akarom megváltoztatni a "döntésed", de azért a parkour az nem igazán mondható sportnak. A parkour inkább egy életforma és mozgásforma/kultúra. A parkourt nem szabad edzővel csinálni, aki beleszól mindenbe, hogy mit-hogyan csinálj. Persze jól jön valaki aki tud segíteni, hogy mit csinálj jobban. Ezért szoktunk általában barátokkal 3-7 fős csapatokban edzeni, mert így egymástól tudunk lesni dolgokat, ami az egész csapatot nagyon jól fejleszti. A parkour az inkább az adrenalin függőknek való. Mikor, fent vagy a magasban és ott csinálsz dolgokat az számomra elképesztő élmény. A másik dolog pedig az, hogy a parkour megtanít legyőzni a saját korlátaidat, félelmeidet és egy nagyon jól megismered a saját testedet, hogy mégis mikre képes. A harmadik dolog, amiért nagyon szeretem a parkourt, az az, hogy itt nincs időpont és kötött helyszín, hanem akkor és ott csinálod ahol éppen kedved van. A negyedik és legfontosabb szerintem, hogy egy nagyon jó kapcsolatot alakít ki a barátaimmal szemben/között.
2015. okt. 8. 02:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!