Szerintetek lehetek jó futásból?
Egyelôre hamar elfáradok és szétesik a mozgásom a gyorsabban próbálok futni egy rövid táv után.De triathlonozni szeretnék verseny szerüen.Szerintetek sok edzéssel sikerülne jobban teljesítenem?
Elõre is kösz a válaszokat!:)
Nem írtad, hogy mennyi idős vagy, hogy van e túlsúlyod, hogy mit sportolsz esetleg még mellette, vagy valaha sportoltál e (a triatlon miatt kérdezem)
Viszont csak biztatni tudlak. Tízen évesen hagytam abba az aktív élsportot, több mint 15 évig semmit nem csináltam a tunyuláson kívül. Aztán egy nap úgy döntöttem, hogy elkezdek futni (teljesen más típusú sportot űztem gyerekként). Az első alkalommal kb 300 métert futottam, és minden bajom volt. Kb 4 év alatt 30km-es jó tempóban futott versenyig jutottam (már amatőr szinten jó tempó természetesen).
Tudok olyat, akinek a maratonhoz 0-ról kb 1 év kellett (ez mondjuk már más téren nem egészséges, ő is belesérült csúnyán), és olyat is, aki 140 kilóról indult és ma 4 órán belüli maratont fut.
Egy szó mint száz, igen, nagyon lehet fejlődni, csak okosan kell csinálni, nem szabad feladni.
Egyébként a legfontosabb 2 dolog:
- próbálj lassabban futni. Tipikus kezdő betegség, hogy csak azt érzi futásnak, ami az edzettségéhez mérten már sprintnek számít, így kifullad gyorsan, és megáll
- maradj mozgásban. egy-egy alkalommal legalább 30-40percet fuss, nem baj, ha ez abból áll, hogy futsz pár száz métert, majd tempósan gyalogolsz pár százat, csak ne állj meg
12 éves vagyok
Nincs túlsúlyom egyáltalán
Most lovagolok(díjugratok)
De nagyon KÖSZÖNÖM az eddigi válaszokat!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!