Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Szerintetek lehetek jó futásból?

Szerintetek lehetek jó futásból?

Figyelt kérdés

Egyelôre hamar elfáradok és szétesik a mozgásom a gyorsabban próbálok futni egy rövid táv után.De triathlonozni szeretnék verseny szerüen.Szerintetek sok edzéssel sikerülne jobban teljesítenem?

Elõre is kösz a válaszokat!:)

2015. szept. 8. 19:16
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem írtad, hogy mennyi idős vagy, hogy van e túlsúlyod, hogy mit sportolsz esetleg még mellette, vagy valaha sportoltál e (a triatlon miatt kérdezem)

Viszont csak biztatni tudlak. Tízen évesen hagytam abba az aktív élsportot, több mint 15 évig semmit nem csináltam a tunyuláson kívül. Aztán egy nap úgy döntöttem, hogy elkezdek futni (teljesen más típusú sportot űztem gyerekként). Az első alkalommal kb 300 métert futottam, és minden bajom volt. Kb 4 év alatt 30km-es jó tempóban futott versenyig jutottam (már amatőr szinten jó tempó természetesen).

Tudok olyat, akinek a maratonhoz 0-ról kb 1 év kellett (ez mondjuk már más téren nem egészséges, ő is belesérült csúnyán), és olyat is, aki 140 kilóról indult és ma 4 órán belüli maratont fut.

Egy szó mint száz, igen, nagyon lehet fejlődni, csak okosan kell csinálni, nem szabad feladni.

Egyébként a legfontosabb 2 dolog:

- próbálj lassabban futni. Tipikus kezdő betegség, hogy csak azt érzi futásnak, ami az edzettségéhez mérten már sprintnek számít, így kifullad gyorsan, és megáll

- maradj mozgásban. egy-egy alkalommal legalább 30-40percet fuss, nem baj, ha ez abból áll, hogy futsz pár száz métert, majd tempósan gyalogolsz pár százat, csak ne állj meg

2015. szept. 8. 19:41
 2/3 anonim válasza:
en is ugy kezdtem...az elejen alig birtam futni nagyon lassan futotam es maxmiun 4-5kmt...ennek ket eve s azota mar futottam felmaratont is...csak esszel kell es nemszabad feladni...fuss annyit amnennyit birsz mindig egy kicsit tobbet..lenyeg a rendszeresseg
2015. szept. 8. 21:39
 3/3 A kérdező kommentje:

12 éves vagyok

Nincs túlsúlyom egyáltalán

Most lovagolok(díjugratok)

De nagyon KÖSZÖNÖM az eddigi válaszokat!:)

2015. szept. 9. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!