Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Hol tanulhatok meg fogásokat,...

Hol tanulhatok meg fogásokat, ízületi kicsavarásokat és önvédelmet?

Figyelt kérdés
Én nem akarok harcolni...nekem bőven elég, ha valaki letapizik (buliban vagy hasonló), akkor ki tudjam fordítani a kezét, de úgy, hogy emlékezzen rá :D Egyébként alacsony is vagyok, és vékony. Aikido jó?

2015. aug. 30. 08:42
 1/3 anonim ***** válasza:
45%
Tökéletes választás! Én 8. éve tanulok aikidot, de néhány technika után még nekem is fáj egy kicsit a csuklóm. :D
2015. aug. 30. 08:50
 2/3 anonim ***** válasza:
68%
Alacsony, vékony embernek nem ajánlanék erősen testsúlyfüggő harcmodort, amihez ráadásul minimum 10 év kell, hogy tudd használni. Gondolom lány vagy amúgy. Én elnéznék egy box edzésre, esetleg muay thaira. Lehet, hogy sose csavarod ki a kezét a 100 kilós, izmos, tesztoszterontól fűtött, börtönből frissen szabadult, nem napon barnult állampolgárnak.. Holott ha kétszer jól állba vágod, utána meg beklincseled a fejét és orrba térdeled 3x, akkor jobb esetbe elgondolkodik, rosszabb esetben meg elájul.
2015. aug. 30. 13:06
 3/3 anonim ***** válasza:
81%

Európai ameriai felfogás szerint, ami sokkal nagyobb nálad, azt nem tudod leverni, csak szerencsével. Aikido meg más távolkeleti harcművészeteknek pont az a lényege, letudj győzni náladnál sokkal nagyobb támadót. Második választadó is beleesett ebbe a hibába. Egy sima kézcsavarást biztos nem tudna megcsinálni, de ha ugy tanulja ahogy aikido edzésen tanulja, akkor viszont símán, akár kétszer nehezebb ember ellen is.

Súlypont áthelyezés és süllyesztés a távol keleti harcművészetek iskolája. Ha te alacsony van, már előnyösebb helyzetben vagy, hisz ha áthelyzed a testsúlyod, kivan zárva hogy egyenes kézzel megtartson téged valaki. Kilehet próbálni, megtudtok e tartani előre kinyújtott kézzel egy 20 kiós rigipszet. :)

2015. aug. 30. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!