Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Thai box - box avagy ju-jitsu?

Thai box - box avagy ju-jitsu?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem hogy:

A fent említett küzdősportok/harművészetből melyiket lenne érdemes választanom szerintetek?

Tulajdonképpen mind a három tetszik.

Elsősorban nem önvédelemre kellene de mégis ha már ilyesmivel foglalkozom akkor legyen haszna ha beüt a krakk.

Magamról: 195cm magas 90 kg sportos testalkatú.

Közel áll hozzám a kéz használata a különböző dobások, bár rúgás terén nem vagyok magabiztos ami amiatt lehet mert nem tudom hogy kell értelmesen rúgni.

Szóval melyiket ajánlanátok?

2015. júl. 13. 19:35
1 2
 1/11 aikiboxer ***** válasza:
100%

Amelyik max. 20 percre van az otthonodtól (de jobb, ha a szomszéd sarkon), heti legalább 3 edzés van, szimpatikus az edző meg az edzéstársak, jó a hely atmoszférája.

Kezdj el járni mind a háromra, és egy hónap után eldöntöd hogy melyik a te klubod és stílusod.

2015. júl. 13. 19:45
 2/11 anonim ***** válasza:
66%

Ezzel a testalkattal box.

2méteres magassággal te nem fogsz dobálni senkit, túl magas vagy.

Szintén nem fogsz röpködni se, így pl. a thai box is kiesik.

2015. júl. 13. 19:48
 3/11 aikiboxer ***** válasza:
100%

A jiu jitsuban nem hátrány a magasság.

A thai boxolók nem röpködnek hanem ütnek-rúgnak, ahol viszont kifejezetten előny a hosszú kéz és láb.

A többi stimmel. :))

2015. júl. 13. 19:59
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Én a box+jiu jitsu-t válastanám..

Utni a boxok tudnak a legjobban.Aki nemtanult földharcot az nemnevezheti magát bunyósnak:)

2015. júl. 13. 21:00
 5/11 anonim ***** válasza:
61%

Thai-boxban gyakran rúgnak fejre. Kétméteres emberek NEM tudnak fejre rúgni, ezt bármelyik nehézsúlyú K-1 mérkőzés bizonyítja. Amelyik böhöm megpróbálja, az elesik a saját lábában.

Szintén divat a röpködős könyökütés a magas rúgások mellett, amit akkora testméretekkel megint nem fog tudni megcsinálni.

Kell a sebesség is, ami megint nem egy kétméteres ember sajátja.

Itt egy vidcsi arról, mi a thai box:

https://www.youtube.com/watch?v=4syzkrgRNZo

---

Jiu-jitsu fel sem merült mint lehetőség. Ha dobás, akkor vegyünk egy judot mintának.

Az alapdobás a csípődobás és a válldobás, mindkettő alapja hogy alákerülünk a másiknak hogy megemeljük.

Ezt kétméteres testmagasságnál nem fogod művelni.

Igen, fel tudja kapni az ellenfelét, de az nem lesz "dobás".

2015. júl. 13. 21:06
 6/11 anonim ***** válasza:
Ha én lennék, alapban venném a boxot, és azt dúsítanám hajításokkal, könyökösökkel, és egyszerűbb rúgásokkal
2015. júl. 13. 21:08
 7/11 A kérdező kommentje:

Értem köszönöm a válaszokat mindenkinek ment a zöld plecsni.

Még csak azért kérdezném hogy oké hátrány a sebesség meg hogy nem tudok fejre rúgni

De valami előnyöm lesz hogy magas vagyok és jó a kéz teknikám a box miatt?

2015. júl. 13. 23:16
 8/11 anonim ***** válasza:
Nyilván lesz. Az átlag utcai kötekedőt simán lerendezd majd.
2015. júl. 13. 23:42
 9/11 aikiboxer ***** válasza:
100%

A "magas ember nem tud fejre rúgni" fejtegetésed teljesen oktalan, már csak azért is, mert a magas embernek az ellenfél feje alacsonyabban van ergo könnyebben rúg fejre. Csak hogy mást ne mondjak, Dolph Lundgren 196 cm magas és igencsak tud fejre rúgni, de én is ismerek harcosokat akik 2 méter körüliek és lazán rúgnak fejre. Teljesen hülyeség amit a magas emberekről írsz.

A jiu jitsu a kérdés címsorában van, mi az, hogy fel sem vetődött?

2015. júl. 14. 07:36
 10/11 Chok Dee ***** válasza:

Thai box tökéletesen illik hozzád. Nem azért mondom, de ennél tökéletesebb alkatot nem is szánhattak volna neked az égiek thai boxra :D. Magas vagy, hosszúak a végtagok, távolról tudsz támadni, hosszú rúgásokat tudsz kivitelezni, 90 kilóval nem is vagy cérnaszál vékony.

Nyilván edzés/edző nélkül nem tudsz jól rúgni, ezért kell eljárni, kipróbálod, megtanítják. Hajrá!

2015. júl. 16. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!