Létezik olyan, hogy sport vadászat? Többi lent
Én szeretem az állatokat, tényleg, még a pókot meg az undorító soklábut is ink elengedem mint, hogy megöljem.
Elemben engem érdekel a vadászat. Sok Fishing & Hunting csatornát néztem. Sokat játszottam vadászos játékokkal is.
De az állatokat nem szeretném (ill. nem is fogom!!!) megölni.
Az lenne a kérdésem, hogy olyan, mint ha horgászatban, hogy vissza engedem a halat ilyesmi nincs a vadászatban? Pl, fegyver az csak altatót tartalmaz és ha lelőnék mondjuk egy szarvast akkor az csak elalszik 1-2 órára majd megint menne a dolgára. Nekem meg megvolt az élmény, volt selfi és senki sem halt meg.
Vagy ez nagyon nagy baromság?
(18/F)
Magyarországon a vadászat célja elsősorban a vadgazdálkodás. Az általad felvázolt eljárás nem alkalmas erre a célra.
De mint újszerű innovatív ötlet, érdemes vele foglalkozni. Ha Neked van rá igényed, biztos másnak is. Valószínűleg van egy-két törvényi akadály is, de ezeket kellő lobbyerővel meg lehet változtatni.
Pl. vadaskertben aállatorvosi kontroll mellett el tudom képzelni.
Nem baromság, de ilyet csak akkor használnak, ha azt az állatot be akarják valami miatt fogni (vizsgálat, gyógyítás, szállítás stb.).
A vadászat nem csak a gyilkolásról szól, sőt nem is arról szól.
A vadgazdálkodás megkoronázása a vadászat, de addig nagyon sok minden történik míg az a vad terítékre kerül.
Az altatás egy kockázatos dolog, nem hiába van rá speciális orvos az emberek esetében (az aneszteziológus). Ha egy állatot rendszeresen elaltatnának, akkor annak nem lenne hosszú élete. Plusz a testsúlyához kell mérni az altatót, tehát ez nehezen kivitelezhető.
Ha nem akarsz ölni, akkor lőj állat alakú céltáblára. Vannak mozgó célok is ilyenben. Bár én még élőben nem láttam, de biztos van Magyarországon is lehetőség ilyesmire.
Köszi mindenkinek a választ :)
3. válaszolónak: Én ezt úgy képeltem el, hogy van mondjuk 100 szarvas, ebből pl. 15 van bent egy nagyobb telkem. Súly, magasság nagyjából egyező lenne. És mondjuk kilövünk egyet. Azt a szarvast külön rakom a maradék 85 höz. És akkor folyton cserélődnének. Én sem erre a napi 10 szer altatunk dologra gondoltam (vagyis utólag gondoltam erre).
Ez a mű célpont sem rossz ötlet. De mondjuk horgászni akarsz és pergetözől (asszem így hívják amikor folyton bedobod és kihúzod) mű halakkal ez nem lenne érdekes... Nem ugyan olyan :/
A 2. válaszolónak nagyon is igaza van,nem a terítékre hozatal a lényeg,a vadászat egy életorma.Azt tudom javasolni,ha nem akarsz állatokat megölni akkor ,,vadász˝: 1. csak a hőn áhított vad látványáért
2. fényképezőgéppel fotózd le őket,így majdnem olyan,mintha terítékre hoznád,csak utána vígan ugrál a vad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!