Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Hung Gar Kung Fu vagy Ökölvívás?

Hung Gar Kung Fu vagy Ökölvívás?

Figyelt kérdés

2015. máj. 25. 16:41
 1/7 A kérdező kommentje:
Önvédelemre melyik a jobb?
2015. máj. 25. 16:44
 2/7 anonim ***** válasza:
58%

Azt áruljátok el, hogy itt az oldalon miért tartják sokan a legjobb kungfu stílusnak a hun gart???! O.o

https://www.youtube.com/watch?v=knviCtbakG4

Szerintem semmivel sem jobb, sőt ugyanolyan gagyi, mint a többi kungfu irányzat.

2015. máj. 25. 17:09
 3/7 anonim ***** válasza:
engem inkább az érdekelne miért verik a f4szukat a savatéra mint egyszerre kéz és láb centrikus stílusra mikor ez a lehetőség thai/kickboxon stb ugyan úgy adott lehet
2015. máj. 25. 17:24
 4/7 anonim ***** válasza:
önvédelemre az a jobb, amelyiket magasabb szinten űzöd, amelyikből van annyi tapasztalatod, elméleti és gyakorlati tudásod, hogy pánikhelyzetben az ugrik be, hogy mikor ütnek feléd, vagy rúgnak, az a mozdulatsor jön elő nálad, amelyikkel éppen ki tudod védeni azt... tehát önmagában, az, hogy te választasz egy sportot, mert pár ember szerint az jobb önvédelemre, mint a másik, önmagában az a biztos út a kudarc felé...
2015. máj. 25. 17:43
 5/7 A kérdező kommentje:
Pedig a Hung Gart sokan dicsérik.
2015. máj. 25. 18:43
 6/7 anonim ***** válasza:

Én inkább maradnék az alapoknál, boksz, kickboksz, thai boksz, esetleg boksz mellé bjj vagy birkózás.

De ez én vagyok... Van itt mindenféle Kung Fu meg tökömtudja...

2015. máj. 26. 14:24
 7/7 anonim ***** válasza:

Azért dicsérik a hunggart, mert valószínűleg ismerik testközelből is, és nem csak karosszékből kritizálják pár youtube bemutató videó alapján.

Azért szeretik a savate-ot valószínűleg, mert ismerik, jó edzésmódszerekkel normálisan megtanít ütni és rúgni, ami állóharcnál nem egy rossz dolog.

Kérdező, én meg nemtom. Ismerek ügyes ökölvívókat, olyat is aki sokkal régebb óta bunyózik mint én és ügyesebb is nálam, legalábbis szerintem. Sima kesztyűzés közben legalábbis biztosan. Hunggarossal meg nem bunyóztam sosem, így igazán véleményt nem tudnék mondani róluk. Ha egyszer gyakorolnék is 1-2 hunggarossal, akkor sem változna mondjuk sok minden.. Lehet hogy tényleg ügyesednek sok edzés során, pont mint az ökölvívók. Ki tudja.. elvileg keményítik a testüket, erős és fájdalomtűrő kezük van, ha jól edzenek akkor tudnak jókat ütni. Ha az ütéseik be is találnak egy éles küzdelemben, akkor jó lehet. De ez meg a felkészítésükön múlik, van-e edzésen sparring pl. ahol tényleg gyakorolhatják, hogyan kell betalálni egy mozgó, védekező és támadó célpontnak. Hát ökölvíváson ez az edzésmódszer bőven megvan.

2015. máj. 29. 06:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!