Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Mi a jellegzetessége az...

Mi a jellegzetessége az intensive krav magának?

Figyelt kérdés

#krag
2015. máj. 23. 10:07
 1/10 anonim ***** válasza:
20%
Valószínűleg más marketinggel, más reklámmal (névvel) nyomják ugyan azt a kétséges hasznú edzésanyagot.
2015. máj. 23. 11:17
 2/10 anonim ***** válasza:

" Az Intensive Krav Maga egy modern önvédelmi és közelharc rendszer, melyet Dr. Avi Bleier dolgozott ki Izraelben első sorban rendvédelmi szervek és civilek számára, hogy megtanuljanak hatékonyan védekezni a terroristákkal, és az erőszakos támadásokkal szemben.

Az oktatás az önvédelem minden szintjére kitér. A tanítványok a preventív viselkedésformákat, a helyes helyzetfelismerést, az egy illetve több támadó elleni védelmi technikákat és stratégiákat sajátíthatják el. Az oktatott technikák egyszerűek, könnyen tanulhatóak, hatékonyak, és személyre szabottak. Ami pedig különösen egyedivé teszi az Intensive Krav Magát az, hogy ellentétben más önvédelmi rendszerekkel jogos önvédelemre tanít, amihez hozzá tartozik, hogy a támadóban ne okozzunk szükségtelenül nagy sérüléseket. "Az emberi élet megóvása a legfontosabb!" "

[link]

Én ezt találtam róla.

Egyébként én a Globalnál (a valódi, sima krav maga) vagyok jelenleg, de valahogy úgy érzem ez az egész marketinges mentalitás, hogy vegyél grappling kesztyűt 13 ezerért mikor ott a box kesztyűm csak az régi már, nem való egy harcművészet/önvédelmi rendszer vagy küzdősporthoz.

Lehet lefogom cserélni valami másra olyanra ami nem ennyire a pénzről szól.

Ha ez is ilyen ezt tuti nem kezdeném el, de te tudod. :)

2015. máj. 23. 15:59
 3/10 A kérdező kommentje:
Ér valamit a sok perkálás?
2015. máj. 23. 16:50
 4/10 anonim ***** válasza:
Igen. Azokat a technikákat tényleg könnyű megtanulni, nem olyan bonyolultak mint a ju-jitsun. De szerintem túl kevés az óra szám egy 10-ért...
2015. máj. 23. 17:25
 5/10 A kérdező kommentje:
Hatékonyak is?
2015. máj. 23. 18:10
 6/10 anonim ***** válasza:
igen
2015. máj. 23. 18:13
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
nem
2015. máj. 23. 21:32
 8/10 anonim ***** válasza:

igen-nem.

Ki kell próbálni. Egyébként sok minden lehet hatékony, ha megtanulod. A megtanulás azt jelenti, hogy éles helyzetben egy akár felkészült, nem 43 kilós ember ellen is tudod használni. Vajon felkészítenek így?

Át kell gondolni, vagy meg kell nézni az ott képzett embereket, mit hoznak egy bunyóban, még ez a legegyszerűbb.

Vagy 1-2 hónapra lenézni és akkor a saját bőrödön tapasztalod milyenek az edzések valójában. Én sokat nem várnék, de ez csak prekoncepció.

2015. máj. 24. 07:31
 9/10 aikiboxer ***** válasza:
Ha nincs küzdősport múltad (ökölvívás stb.) akkor itt nem fogsz megtanulni bunyózni. Ha van, akkor hasznos és főleg szórakoztató.
2015. máj. 25. 08:17
 10/10 anonim válasza:
Én sokkal inkább Global, vagy az arra hajazó KM rendszerek pártján vagyok. Az Intensive Krav Maga sokkal inkább jitsus megoldásokkal operál, ami természetesen nem rossz, de egy utcai szituban, sötétben, stressz alatt, több ember ellen, stb., nem hiszem, hogy olyan természetességgel jön elő az emberből, mint az ösztönös reakciókra építő origi krav. Amúgy baromira nem értek egyet a korábbi hozzászólókkal, akik azt mondják, hogy a krav utcán nem hatékony. 22 éve karatézom, mellette közel minden kipróbáltam, és úgy gondolom, hogy az önvédelmi gondolkodásmódhoz, megközelítéshez messze a krav maga adott hozzá a legtöbbet. Értelmes, gyakorlatias, egyszerű rendszer. Ha bokszoltál, thai boxoltál, ergo tudsz nagyot ütni és van egy pici bunyós rutinod, akkor a krav nagyon jó utcára. Ha nincs, akkor meg azért jó, mert az nem igaz, hogy nem tanítanak meg ütni, rúgni, viszont beléd vernek egy nagyon jó eszközrendszert és taktikát, ami kényes szitukban sem "fagy le". Verekedni megtanulni persze jobb valamilyen bokszrendszer, de az utca és egy önvédelmi szituáció nagyon nem olyan, mint egy rendes bunyó, és a krav szerintem erre sokkal jobban, és sokkal gyorsabban felkészít. Ha most lennék kezdő, és az önvédelem lenne a célom, én a kravval kezdeném, és később arra építeném rá a többit, és nem fordítva.
2016. jan. 2. 08:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!