Merre tovább? Szerintetek mit és hol érdemes tanulni?
Szeretnék elkezdeni valamilyen harcművészetet ami lehetőleg valós tudást ad és fejleszteni tudom vele önmagam. Budapesten élek azon belül is a III. kerületben ha ez segít.
14F - Előre köszönöm annak aki segít! :)
"Példának okáért és shaolin kung fu-ra járok és rendszeresen húzok kesztyűt és püföljük egymást."
Nem, nem jársz shaolin kung-fura, shaolin kung-fura egyes egyedül, Kínában az igazi shaolin papok járnak. Te "balettozol" maximum, de még azt is szarul. Mert az igazi balett az legalább kemény, a magyar "kungfu" edzések pedig maximum ovis programnak felelnek meg.
"Edzőtől függ az egész, nem pedig attól hogy kung fu-ról van-e szó vagy sem!"
Függ az edzőtől is, de az adott stílus mozgásrendszerén, technikai repertoárján, alap stratégiáján/elvén is! Inkább pont az ilyen kijelentéseket kellene elfelejteni, hogy " Nincsen jobb és rosszabb stílus." Ez a varázslós stílusok űzőinek (karate, kungfu, aikido...stb.) a vigaszdumája, ezzel próbálják elhitetni magukkal azt, hogy jó amit csinálnak. Aztán persze kivétel nélkül mindig leverik őket.
De igen is vannak hatékony és hasznavehetetlen küzdőstílusok!
"Ha van rendes sparring az edzésen akkor teljesen jó lehet egy harcművészeti edzés is. Példának okáért és shaolin kung fu-ra járok és rendszeresen húzok kesztyűt és püföljük egymást. Edzőtől függ az egész, nem pedig attól hogy kung fu-ról van-e szó vagy sem!"
Igen, ezt már leírtad párszor. De ettől függetlenül, te még mindig nem jársz (igazi) shaolin kung-fura, ebből kifolyólag nincs is jó edződ, és hiába csináltok sparringhoz hasonló dolgot, attól még bunyózni nem tudtok, és így nem is fogtok tudni. A kungfu az mese.
https://www.youtube.com/watch?v=P-bnC4iaslg
Én azt sem hiszem el, hogy egy valódi shaolin pap tud igazából verekedni. Ezek a mozdulatok mindenre jók, csak harcra nem. Keményen edzenek egész életükben, nyilván erősek, hajlékonyak, szívósak ...etc, de küzdelmi technikájuk egy hatalmas nagy nulla. Ezekkel a mozdulatokkal sem védekezni, sem támadni nem lehet, maximum csak show-műsorokban való fellépésekre alkalmas.
Én leírtam a véleményem, próbálok segítséget adni a kérdezőnek, és örülnék ha te nem az én hozzászólásomat bírálnád, hanem a kérdezőnek leírnád a véleményedet, hogy szerinted mit válasszon. Nem fogok vitatkozni, hülyeség. Ne engem bírálj, hanem a kérdezőnek segíts.
Ettől függetlenül kedves kérdező, én ajánlom a harcművészetet, de csak akkor ha jó az edződ és védőfelszereléssel rendesen megtanít ütni, rúgni. Menj el egy edzésre és nézd meg hogy miből áll, miket csinálnak. Én ahova járok kung fu-ra, teljesen meg vagyok vele elégedve, rendszeresen boxolunk mi is és van sparring. Nekem bejött!
https://www.youtube.com/watch?v=LvTQIMLPfEg
Tessék itt van, full kontakt kung fu. Ha ilyen van egy edzésen kedves kérdező akkor menj nyugodtan oda, meg fognak tanítani verekedni.
Amit belinkeltél videót az nem kungfu, hanem sanda. A sanda pedig köszönő viszonyban sincsen a kungfuval, a kettőnek semmi köze egymáshoz.
A sanda egy kínai küzdősport SZABÁLYRENDSZER, "kickbox+birkózás" tulajdonképpen, az nem kung-fu. Lekoppintották a kínaiak a K1-et/MMA-t. Lehet sok kung-fus sanda-zik, de a sanda az akkor is egy teljesen más rendszer.
Persze a sanda edzések általában ott találhatóak meg (lévén, hogy kínai rendszer), ahol kung-fut is oktatnak, és akkor ott megmondják, hogy a sanda a kung-fu része, ami abszolút nem igaz.
Kínában is olyanok ezek a sanda bajnokságok, hogy a helyi ottani kínai kickbox és muay thai klubbok versenyzői elindulnak egy ilyen versenyen, aztán minden héten van egy másik sandabajnok.
A videón is kiválóan látszódik, hogy nem tudnak sem ütni, sem rúgni a versenyzők, csak egy rakás védőfelszerelésben kalimpálnak ide-oda.
"Én leírtam a véleményem, próbálok segítséget adni a kérdezőnek, és örülnék ha te nem az én hozzászólásomat bírálnád, hanem a kérdezőnek leírnád a véleményedet, hogy szerinted mit válasszon. Nem fogok vitatkozni, hülyeség. Ne engem bírálj, hanem a kérdezőnek segíts."
Azzal nem segítesz a kérdezőnek, hogy butaságokat írsz. Ráadásul pont ezért bírálnak, mert ostobaságokat írsz.
"Én ahova járok kung fu-ra, teljesen meg vagyok vele elégedve, rendszeresen boxolunk mi is és van sparring. Nekem bejött!"
Nem, nem bokszolsz rendszeresen. Ökölvívó edzéseken van bokszolás. Az, hogy heti 2-3x kungfu edzésen van egyszer valami "sparringnak" csúfolt valami, az dupla nulla. Az edzéseitek nagy részén úgy is csak formagyakorlatoztok. Ne is kezd el azt írni, hogy nem így van, mert mindenki tudja, hogy milyenek a magyar kungfu edzések, kamuzni nem érdemes. És verekedni sem fog ott senki sem megtanítani. Az, hogy neked bejött az csak egy dolog, attól még gagyi és hasznavehetetlen amit csinálsz.
"A sanda egy kínai küzdősport SZABÁLYRENDSZER, "kickbox+birkózás" tulajdonképpen, az nem kung-fu. Lekoppintották a kínaiak a K1-et/MMA-t. Lehet sok kung-fus sanda-zik, de a sanda az akkor is egy teljesen más rendszer.
Persze a sanda edzések általában ott találhatóak meg (lévén, hogy kínai rendszer), ahol kung-fut is oktatnak, és akkor ott megmondják, hogy a sanda a kung-fu része, ami abszolút nem igaz.
Kínában is olyanok ezek a sanda bajnokságok, hogy a helyi ottani kínai kickbox és muay thai klubbok versenyzői elindulnak egy ilyen versenyen, aztán minden héten van egy másik sandabajnok."
....egyrészt, másrészt a sanda szabályrendszerét eleve úgy dolgozták ki, hogy kompatibilis legyen a kickbox rendszerével. Nem véletlenül van az, hogy sok kickboxoló indul sanda versenyeken, és sok sandás is indul kickbox versenyeken.
"A videón is kiválóan látszódik, hogy nem tudnak sem ütni, sem rúgni a versenyzők, csak egy rakás védőfelszerelésben kalimpálnak ide-oda."
Én konkrétan röhögtem rajta. Ez pipibunyó. Full contact egy nagy lóhímvesszőt!
Nem te lettél minősítve, hanem a kungfu és sanda edzések általánosságban. Te nem lettél minősítve, mert nem ismerünk személyesen. Viszont sokan ismerik a magyar kungfu edzéseket, azok pedig szarok, akkor is ha bántja a te kis pici szívedet. Miért írsz hülyeségeket? Mert olyanokról írsz ami nem igaz, ilyen egyszerű.
A kungfusok nem tudnak bunyózni ez pedig tény, sparringban bárki elveri őket. Ezek is tapasztalatok, és nem csak az enyém. Az, hogy Te mit tapasztalsz a saját kungfu edzéseiden az még nagyon minimális dolog. Sok karatés és kungfus keménynek hiszi magát a saját edzésein, aztán lenéznek boksz, thai box edzésekre, ahol csúnyán elverik őket. Mindig ez szokott lenni, mindig ugyanaz a lemez.
"Én ettől függetlenül ajánlom a kérdezőnek a harcművészetet ha van azon az edzésen sparring és bunyó is."
Hát pont itt a probléma, hogy a harcművészeti edzések 90%-án nincsen sparring, ahol pedig netán még is van sparring, az sem nevezhető sparringnak, hanem csak tipitapi köcsögkaraténak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!