Miért gurul az 5000 forintos, több éves gördeszka jobban
mint az újabb és kevesebbet használt 20000 forintos?
Figyelt kérdés
A barátnőm kapott valakitől egy több éves deszkát, amit 5000 forintért vettek rég, de csak porosodott. Annyi mocsok van a csapágyán, hogy nem is látszik ki.
Én meg vettem teljesen újan egyet 20000 forintért. Kicseréltem a csapágyakat, mert meg voltak kopva (pár hónapja használtam), de még mindig sokkal kevesebbet gurul.
A barátnőd deszkájában tuti, hogy az eredeti csapágyak vannak benne? Nehezen tudom elhinni, hogy az normálisan gurulna, szerintem ahhoz azért biztos hozzányúltak párszor. Te milyen csapágyat vettél a sajátodba? A másikat meg tudod nézni, hogy milyen van benne? Amúgy csak így mellékesen alapvetően a komplett deszkákba gyárilag nyomott fém porvédős csapágyak vannak , ha másmilyen, akkor valószínűleg lett cserélve. (Itt a középső a nyomott fémpajzsos. [link] )
2015. ápr. 13. 16:59
2/7 A kérdező kommentje:
Eredetileg préselt ABEC 5-ös csapágyak voltak, de vettem új, műanyag védős ABEC 7-est.
Sokkal nagyobb különbség van, főleg mert a régiek fele meg volt kopva.
Az ő kerekei alig gurulnak ha meghajtom a levegőben, de az enyémek szinte fél percig is gurulnak. Viszont ha ráállok, az övé egy hajtással annyit megy, amennyit az enyém hárommal. És megfigyeltem, hogy a durvább aszfalton is jobban ráz az enyém. Vajon a tengely lenne elkopva vagy túl megszorítva? Esetleg a kerék anyaga befolyásolja?
2015. ápr. 28. 18:46
3/7 Beniy válasza:
Igen, a kerék anyaga is tudja befolyásolni a gurulás minőségét. Sőt, igazából a kerék anyagának, formájának és méretének is nagy szerepe van abban, hogy hogyan, mennyi ideig és milyen sebességgel gurulsz. Ha tényleg durva aszfalton gurultok mindketten, akkor lehetséges, hogy az ő deszkája azért gurul tovább, mert puhábbak a kerekei és ezért kevésbé akad meg minden kis minimális úthibában.
2015. ápr. 28. 19:03
4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a második válaszodat is :)
Ha megkérlek leírod, hogy milyen típusok, méretek esetleg formák vannak? És mit ajánlsz?
2015. ápr. 28. 20:30
5/7 Beniy válasza:
Igazán nincs mit. :) Hát a sima gördeszkakerekeknél igazából gyártónként, illetve azon belül típusonként, illetve a profik külön modelljeiként változik a forma, szóval ezeket meg se próbálom egyenként leírni. :D Méretben én egyébként alapvetően gördeszkázáshoz 53-54mm-es kerekeket szeretek használni, illetve 99-101a keménység körül. csak szimplán krúzolásra 60mm-es 80a-tól 90a-ig terjedő kerekek tereptől függően mind jók. :) Be lehet szerezni ún. filmer kerekeket is, amik nagyjából ugyanolyan formájúak és méretűek, mint egy átlagos gördeszkakerék, csak puhábbak, ezért jóval halkabbak és a gurulás is simább. :)
2015. ápr. 28. 20:54
6/7 A kérdező kommentje:
És ha trükközni is szeretnék meg skate parkba menni?
Suliba is mennék, de szétrázza a lábam a gyenge minőségű aszfalt.
Melyik a legjobb All-around méret?
2015. ápr. 28. 21:12
7/7 Beniy válasza:
Háát a méret ebben az esetben szerintem kevésbé játszik szerepet, inkább a keménysége. Nekem erre az lenne a tippem, hogy vegyél egy 54mm-es filmer kereket, mert az még befér a deszkád alá különösebb módosítás nélkül, illetve vegyél egy olyan szintén 53-54mm-es, de keményebb kerékszettet, amivel főként trükközöl parkba jársz. :) Így ez tűnik sajnos a legjobb megoldásnak, mert ha ugyan azt a kereket akarod használni mindenre, akkor vagy az aszfalton fog rázni, vagy ha nem ráz, akkor a trükközéssel lesznek problémák sajnos. :/ A rossz út mindig szívás sajnos.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!