Hogyan tudom leküzdeni bokszban ezt a "félelmemet"?
Figyelt kérdés
Pár hónapja járok,az edző szerint egész jól megy.Az elején csak árnyékoltam,zsákoltam meg pontkesztyűztem,de mostanában már beszállok a ringbe is.A zsákot erősen tudom ütni,de az embereket nem akarom/nem merem erősen megütni.Sok ütésem betalál nekik,sokszor volt már,hogy kettős fedezékbe szorítottam az embereket,de csak úgy ütöm meg őket,hogy éppen hozzájuk érek.Volt már,hogy másik kezdővel úgy kesztyűztünk,hogy kb.hozzá sem értünk egymáshoz.Múltkor egy versenyzővel kesztyűztem,attól sokat kaptam,utána meg is látszott a fejemen,de azt se mertem erősen megütni.2015. ápr. 2. 23:21
11/18 anonim válasza:
Én még most is le szoktam menni karatéra. Jó csajok járnak.
12/18 anonim válasza:
Rohadt jó képességeket ad a karate, meg sem mer ütni egy karatés egy másik embert. Éveket pocsékoltam el azzal a stílussal :D
13/18 anonim válasza:
Dávid / Imre te vagy az ? Amúgy a Karate fos.
15/18 A kérdező kommentje:
Hát,igen én is ezért hagytam ott.Pedig az edzőnk még magyarázta,hogy egy shotokanos így meg úgy elverne egy thai boxolót..
2015. ápr. 5. 22:08
17/18 anonim válasza:
Egyszerűen nem értem! Miért bokszolsz akkor? Hagyd ott a francba! Keress olyan sportot ami nem jár akkora, vagy semmilyen fizikai kontaktussal . Előbbire példa a csapatsport(kosár, kézi,stb), utóbbira pedig úszás, futás, atlétika ésatöbbi. Azért bokszolsz mert menő? Mert meg akarod védeni magad? Ha pont az nem illik a jellemképedbe, ami az ilyen sportok alapeleme, akkor miért? miért? Tong Po akarsz lenni vagy mi? Az edző pedig persze, hogy azt fogja mondani, hogy jó vagy, hiszen abból él hogy minél több sportoló jár oda és fizeti a tagdíjat (Na jó ez kicsit elfogult volt). Gondold át!
18/18 anonim válasza:
Nem feltétlenül jellem kérdése.
Normális férfiaknak nem jellemük, hogy szívesen megütnek egy másik embert. Nekem sem.
De minden harcművészet edzésen meg kell tanulni két dolgot. Megütni másik embert, és megtanulni milyen ha megüt egy másik ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!