Mit gondoltok a vadászatról?
Érdekelne a közvélemény a vadászatról?
Szerintetrk jó, kalandos, izgalmas vagy közönséges gyolkolás?
(Persze jogosultra gondolok.)!!!
Szerintem egyrészt jó, másrészt vannak a vadászatnak (számomra) 'idegesítő' hagyományai.
Részemről: tiszteljük az állatot, végezzünk vele kíméletesen, de nem kellenek ilyen 'nevetséges' hagyományok, kürtölés meg minden. A gyilkolás szomorú, maradjunk csendben és dolgozzuk fel az állat húsát, örüljünk hogy cserébe egészségesen élhetünk, én így csinálnám.
Ez a magánvéleményem, nem kritika és nem várom el mástól is, hogy így gondolkodjon. Szóval nekem egyébként nincsen erkölcsi problémám a sport vadászattal.
Egy Széchenyi Zsigmond idézetet szeretnék ide szúrni:
A vadászat: vadűzés és erdőzúgás, de több erdőzúgás.
Szóval szerintem a vadászat a - hagyományaival együtt - egy összetett és szép "hobbi", hivatás, életforma. Kinek mi.
A vadászat a vadgazdálkodás úgymond csúcspontja, megkoronázása.
Mert ugye nem csak arról szól, hogy kimegyünk aztán lövünk világba aki így csinál az nem vadász, csak lövész.
Sosem értettem mi a baj a vadászattal.
Adott nagyságú terület adott nagyságú vadállományt képes eltartani. Ha túlszaporodnak nem csak a saját élőhelyükben tesznek kárt,de még több vadkár éri a gazdákat.
Így tekintve még szükséges is.
Nem az esztelen,oktalan lövöldözésről szól.
Egy jó vadász,vadásztársaság sokat tesz a környezetért ahol a vad él és ezzel sok más állat élőhelyére is vigyáz,biztosítja a feltételeket a fennmaradásukhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!