Ha olyan rossz a wing tsung miért tanítják a katonáknak?
Olvastam itt hogy nem jó meg, hogy a box, birkózás az sokkal jobb. Na de akkor miért tanítják a katonáknak? Illetve rendvédelmi szervezeteknek?
Itt a videó is: https://www.youtube.com/watch?v=KiRicSNTZOk
Miért nem boxolni, birkózni tanítják őket?
Meg azt sem igazán értem, miért lenne jobb az utcára egy küzdősport mint egy harcművészet, ahol nincsenek szabályok? Persze lehet azt mondani, hogy azon nincs sparring (mert veszélyes is lenne azokkal a mozdulatokkal, full erőből csinálni) vagy kevesebb meg ilyenek, de mi a helyzet a feltételes reflexekkel amiket kialakítanak az edzés során? lásd Pavlov kutyája, illetve a feltételes reflexnél.
Kiveszik a rossz mozdulatokat, beidegzéséket és helyette jó mozdulatokat tesznek a harcművész idegrendszerébe (amik majd előjönnek stressz helyzetbe, gondolom ez az oka, hogy tanítják a wt, ju-jitsut, krav magát stb. rendvédelmi szervezeteknek)
Szóval tényleg olyan rossz a wt?
Ne értsetek félre nincs bajom azokkal akik küzdő sportolnak, sőt én magam is elfogok kezdeni egyet Februártól (vagy judo vagy birkózás). De azért az erős túlzás, hogy az utcán BIZTOSAN az győz aki többet, keményebben sparring-olt (amíg a másik gyilkosságra való technikákat tanult, illetve az van bele vésve a feltételes reflexeibe, az agyába, mozgásába)...
"Elhisznek minden olyan dolgot, ami egyébként repülőről is látszik, hogy hazugság."
Pont, hogy nem! pl. neked sem hiszek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!