Shotokan karatéztam, de most MMA-zni akarok. A shotokan karate jó alap MMA-ba?
MMA/UFC harcosok:
Nick Osipczak:
szintén BJJ-s és TAI CHI(!!!) mester
Nyilván a ketrecben is láthattuk tőle rengetegszer a 24 lépéses Yang Tai Chi formát, és a "fehér daru kitárja szárnyait" technikát. :D
Rik Ellis: Aikidós
Jason DeLucia: Öt állat kung-fu, Aikido, Taekwondo. De azért "mellékesen" (XD) BJJ-s is
Szerinted ezek mennyire használják a ketrecben a taichit-t, aikidót?
Ugyanez a Machida is. Shotokan karatés múltja van. Nagy dolog, ez csak egy érdekesség róla, attól még ő nem használ shotokant az MMA-ban.
Ha valaki kicsit jártas az UFC történetében, tudhatja, hogy a szervezetet eredetileg Rorion Gracie alapította. Onnan jött az ötlet, hogy amikor amerikába jöttek jitsut tanítani, egy kihívást intéztek az amerikai harcosokhoz, hogy bárkit levernek egy pusztakezes bunyóban. Ez volt a gracie challenge. idővel komoly tömegek jöttek össze hogy megnézzék a viadalokat, és roironnak megjegyezte viccesen az egyik srác, belépőt kéne szedni. Nemsokára Denverben megrendezték az első UFC gálát.
az előző postban szereplő Jason Delucia volt az egyik kungfumester, aki elfogadta a kihívást.
https://www.youtube.com/watch?v=VN6PvPCrStI
a videón Royce bunyózik, aki az első UFC bajnoka volt, és Rickson a kommentátor. Ha igaz a szóbeszéd, Delucia már a következő héten elkezdte a BJJ-t.
Nagyon ügyes a Royce.
DE azért (és ez nem von le az ő képességeiből) a kungfus csávó, veretlen bajnok.. most igazából mit csinál? Na jó, én nem vagyok elájulva a keleti harcművészetek kommersz oktatásától.. de azért bakker, aki komolyan tanulja ezeket, jó edzőtől.. hát mit csinál ez a kungfus? Keze hol van, mit támad? 1-et 1-et rúg? Mi volt ez? Aztán miket üt? 15 év alatt mit tanult így ütésen? Én láttam már kungfusokat, nem így ütnek.. oks, hogy a boxolók az egyik legjobbak ütésben, de nem bírom amikor valaki mondjuk tanul egy szrájker stílust, és nem tud ütni. Meg a rúgásokkal sem alkotott sokat. Mit gyakorolt akkor?
Mondjuk Royce meg ügyes volt, ez tagadhatatlan.
De szerinted úgy is mozgott a videón?
Most lehet én ítélem meg rosszul, sőt valószínű.
Nyilván nem a világ legjobb harcosa. De odaállt 55ször, és a kezét felemelték 33szor, és ez elég sok, mert olyan régi motorosok, mint Belfort, Lidell, Ortiz, GSP, vagy akár Silva sem nyertek többször.
Az meg önmagáért beszél, hogy 15 év kungfuval 7 kiütésig jutott, amellett majdnem 2xennyi submission győzelme van, pedig BJJvel sokkal később kezdett el foglalkozni.
https://www.youtube.com/watch?v=OXPF2oShAME
Földrevitte és megmontolta Bas Ruttent. Azért ez jelent valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!