Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Kyokushin karate vagy muay thai?

Kyokushin karate vagy muay thai?

Figyelt kérdés
Melyik a jobb/hatékonyabb?Melyiknek mi az előnye/hátránya?

2014. dec. 9. 18:03
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Gyakorlatban szerintem a thai box.. gyakorlatiasabb.

Kyosok nem ütnek fejre, merevebb a mozgásuk, fura az ütésük (nem azért, mert a thai-osok akkora nagy ökölmesterek lennének)

Én erre szavazok, thai box egy alap állóharc, karate, főleg a kyokushin sportkarate szerintem nincs annyira eltalálva. Eltérő vélemény persze lehet..

2014. dec. 9. 18:14
 2/9 anonim ***** válasza:
előnyökről és hátrányokról felesleges beszélni mert nem fogsz értelmes kyo edzést találni, itthon egyértelműen thaibox függetlenül attól, hogy annyira azért ezek az edzések sincsenek a helyzet magaslatán. Ha a rendes kyoról és thaiboxról beszélünk akkor hasonló előnyöről és hátrányokról beszélhetünk, mind kettő rendesen feledzi a testet(a kyo jobban a kevesebb védőfelszerelés miatt) és egyik sem épp bajnok ha a kéztechnikát nézzük(ebbe meg a thaibox a jobb mert itt legalább van fejre ütés)
2014. dec. 10. 19:17
 3/9 anonim ***** válasza:
26%

Drágaságom, a Kjokusin az full kontakt. Fejre azért nem üthetnek veersenyen, mert egyszerűen megölnék a másikat. :)

Nem véletlenül a legerősebb ág, és egyáltalán nem sport. (a spor verzió az ilyen kamu izé)

2014. dec. 12. 17:22
 4/9 anonim ***** válasza:
ezt most úgy írtad mintha a thaibox nem full contact lenne
2014. dec. 12. 17:38
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem tudom milyen japánban a kyokushin, vagy hogy milyen egy jó edzés, nem leszólni akarom.

De amit a kyosok általában csinálnak, amit tapasztalnak velük szemben többen, az nem.. nem olyan igazi.

Kemény, meg lehet hogy a legkeményebb, csak az a probléma, hogy az emberi test meg nem kemény. Nem biztos, hogy 'keményen' kellene hozzáállni. Annak van valami oka, hogy a kyo versenyeken (nem, nem sport..) kesztyű nélkül ütik egymás hasát, és bírják az ütéseket. Nem biztos, hogy az első osztályú védelem az oka, lehet, hogy azok a fullcontact ütések sincsenek annyira rendben, lehet kicsit túl kemények és kevéssé effektívek.

Thaibox technikák azért viszonylag effektívek. Elrúgni valakinek a combját, megtérdelni, valamilyen szinten ütni tudni, ezek jó dolgok.

Ezt nem a kyo ellen akartam írni, biztos vannak nagyon ügyes kyo-sok, de van egy olyan mozgásvilága a kyo karaténak és egy olyan tapasztalat a kyo karatésokkal (is) szemben, ami azért elbizonytalanít.. Akit meg nagyon érdekel pontosan milyen, az elmegy 1 hónapra kipróbálni egy edzést, hiszen úgy is az a lényeg, hogy az adott edző milyen, nem pedig hogy elvileg mennyire jó a stílus.

2014. dec. 12. 21:15
 6/9 anonim válasza:
regi kerdes de leirom a kesztyus reszet.. En kyozok mar 3 eve. A Muay Thait is imadom:D de.. A kyosok pont azert nem utnek fejre (CSAK VERSENYEN NEM UTUNK FEJRE) mert nem huzunk kesztyut.. Es azert nem huzunk kesztyut, mert mi edzuk az oklunket. Illetve huzunk, de az meg csak par inches, es az sem zsakolo, hanem inkabb "okolvedo". Ugyan annyira faj a masiknak ha megutod mintha nem lenne rajtad. A Kyo ilyen stilus, ilyen "feluletkemenyitos" :D es most gondolj bele, ha egy feledzett okollel, amibol az osszes letezo ideg kiment, es ko kemeny,es eltalalnak vele, hat neked baratom az osszes letezo fogad kihullik, a 2 szemeddel egyutt. Ennyire logikusan egyszeru, hogy miert nem utunk versenyen fejre.
2018. febr. 4. 11:10
 7/9 anonim válasza:
#elozo vagyok. Egyebkent lattam pl yt-n olyan versenyeket is, ahol huztak rendes zsakolokesztyut is, de szerintem ez ritka alkalom, mivel a Kyo altalaban nem errol hires. Ha en elmegyek zsakolni, nyilvan huzok en is, hogy ne szedje le rolam a zsak az osszes letezo bort (a terdem mar megjarta), de ha versenyrol van szo, akkor soha:)
2018. febr. 4. 11:12
 8/9 anonim ***** válasza:

Érdekes, testre üttök, és nem nagyon sikerül így sem a felkeményített öklökkel KO-t elérni. Az ököl felkeményítése amúgy hogyan zajlik? Mert én karatéztam és sosem láttam olyat, hogy erre külön edzenének.

A Muay Thai jobb, ott edzésen van zsákolás, sparring, karatén ilyenek elvétve vannak, inkább csak katázgatnak és japán vezényszavakra ütik a levegőt (azt is úgy, hogy véletlenül se vigyék bele a törzs erejét, ellentétben a bokszolókkal).

2018. febr. 4. 18:54
 9/9 anonim válasza:

Utolso: 6-7es valasszolo vagyok.

Mert mi nem csak az oklunket hanem a testunket is kiidegeljuk? Nem veletlen van nalunk fajdalomtures, meg egymas okollel valo pufolese. Ha egy kyos megut egy kyos-t az nem er el akkora hatast mint masnal. Ha meg mas szabalyrendszerben kuzdunk, mittudom en pl: kickbox versenyen, akkor meg ertelem szeruen azert nem faj annyira masiknak mert kesztyut kell huzni. Ugy meg sz*rt nem er az egesz.

2018. szept. 3. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!