Kyokushin karate vagy muay thai?
Gyakorlatban szerintem a thai box.. gyakorlatiasabb.
Kyosok nem ütnek fejre, merevebb a mozgásuk, fura az ütésük (nem azért, mert a thai-osok akkora nagy ökölmesterek lennének)
Én erre szavazok, thai box egy alap állóharc, karate, főleg a kyokushin sportkarate szerintem nincs annyira eltalálva. Eltérő vélemény persze lehet..
Drágaságom, a Kjokusin az full kontakt. Fejre azért nem üthetnek veersenyen, mert egyszerűen megölnék a másikat. :)
Nem véletlenül a legerősebb ág, és egyáltalán nem sport. (a spor verzió az ilyen kamu izé)
Nem tudom milyen japánban a kyokushin, vagy hogy milyen egy jó edzés, nem leszólni akarom.
De amit a kyosok általában csinálnak, amit tapasztalnak velük szemben többen, az nem.. nem olyan igazi.
Kemény, meg lehet hogy a legkeményebb, csak az a probléma, hogy az emberi test meg nem kemény. Nem biztos, hogy 'keményen' kellene hozzáállni. Annak van valami oka, hogy a kyo versenyeken (nem, nem sport..) kesztyű nélkül ütik egymás hasát, és bírják az ütéseket. Nem biztos, hogy az első osztályú védelem az oka, lehet, hogy azok a fullcontact ütések sincsenek annyira rendben, lehet kicsit túl kemények és kevéssé effektívek.
Thaibox technikák azért viszonylag effektívek. Elrúgni valakinek a combját, megtérdelni, valamilyen szinten ütni tudni, ezek jó dolgok.
Ezt nem a kyo ellen akartam írni, biztos vannak nagyon ügyes kyo-sok, de van egy olyan mozgásvilága a kyo karaténak és egy olyan tapasztalat a kyo karatésokkal (is) szemben, ami azért elbizonytalanít.. Akit meg nagyon érdekel pontosan milyen, az elmegy 1 hónapra kipróbálni egy edzést, hiszen úgy is az a lényeg, hogy az adott edző milyen, nem pedig hogy elvileg mennyire jó a stílus.
Érdekes, testre üttök, és nem nagyon sikerül így sem a felkeményített öklökkel KO-t elérni. Az ököl felkeményítése amúgy hogyan zajlik? Mert én karatéztam és sosem láttam olyat, hogy erre külön edzenének.
A Muay Thai jobb, ott edzésen van zsákolás, sparring, karatén ilyenek elvétve vannak, inkább csak katázgatnak és japán vezényszavakra ütik a levegőt (azt is úgy, hogy véletlenül se vigyék bele a törzs erejét, ellentétben a bokszolókkal).
Utolso: 6-7es valasszolo vagyok.
Mert mi nem csak az oklunket hanem a testunket is kiidegeljuk? Nem veletlen van nalunk fajdalomtures, meg egymas okollel valo pufolese. Ha egy kyos megut egy kyos-t az nem er el akkora hatast mint masnal. Ha meg mas szabalyrendszerben kuzdunk, mittudom en pl: kickbox versenyen, akkor meg ertelem szeruen azert nem faj annyira masiknak mert kesztyut kell huzni. Ugy meg sz*rt nem er az egesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!