Debreceniek, mi a véleményetek a 'Fehér Tigris' nevű Shaolin Kung-Fu egyesületről?
Ha igazi shaolin kung-fut akarsz tanulni, akkor szépen utazz el Kínába és iratkozz be egy shaolin kolostorba!
Most komolyan, szerinted Magyarországon, itt Debrecenben fognak tradicionális hagyományos shaolin kung-fut oktatni? Dehogy fognak, ezr remélem te sem gondoltad komolyan! Az ilyen hazai "tigris oroszlán bárány majom shaolin kung-fuk" maximum annyit érnek, mint a wing tsun: SEMMIT!
Ha olyan kung-fut akarsz tanulni, amit itt belföldön is jól oktatnak, akkor keress wing CHUN vagy hung gar edzést!
#USBORNE
A kyokushin karate egy raklap szar. Béna sportkarate. Nem ütnek fejre sem. És ne jöjjön nekem senki azzal a dumával, hogy: "Csak versenyen tilos fejre ütni, mert amúgy tanuljuk hogy hogyan kell." Nem, nem tudtok fejre ütni, ahová járok thai boxolni és bokszolni, ott is vannak fekete öves kyosok, akik országos és európa-bajnokok. A haladóktól, de akár az ügyesebb kezdőktől is beszopják a fejütéseket 10-ből 15-ször. És sajnos ez nem túlzás, bár csak az lenne. A kyo az csak arra, jó hogy feszítsenek vele. Kyokushin...a power karate, egy nagy ló****t! Vicc kategória. Bárki lehet ma ebben az országban, fekete öves karatés, aki becsületesen lejár 10 évig edzésekre és befizeti a havi díjakat rendszeresen, az öv vizsgák is egy szánalmas nevetséges viccek. Kalimpálnak a levegőben pár katával, mint ha robot dance-elnének, közben idiótán üvöltöznek (mondván, hogy ez kiai).
A kyoval csak rosszabbul vagy ugyanolyan rosszul jársz kérdező. A világon két ember tudott kyo karatézni, és a másik is az Oyama volt. Ennyi.
Én egy évet jártam shaolin kung fu- ra és hát nem lettem jobb önvédelemben.
De:
1. A kungfuzás óta már nem áll x- be a lábam.
2. A kungfu előtt 7 fekvőtámasz ment, utána 30.
3. kungfutól jobb lett az egyensúlyérzékem és a lábam is megerősödött(előtte nem tudtam felbiciklizni egy hegyen)
4. A kungfun megtanultam odafigyelni az izmaimra, így később a konditeremben már az elejétől kezdve szabályosan csináltam mindent.
5. A kungfun megtanultam komolyan venni amit csinálok, így más dolgokban is sikeresebb vagyok azóta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!