Hány éves kortól lehet lerakni egy felnőtt Cross motorra a KRESZ vizsgát?
Figyelt kérdés
Köszi!2014. júl. 1. 11:04
1/6 kovpet válasza:
Zavart érzek az erőben. Versenyzéshez nem kell KRESZ-vizsga, cross motor nem vehet részt a forgalomban, de ha átalakítod, akkor meg nem elég a KRESZ, hanem jogsi kell akkor is, ha csak 50-es. Nagyobbat meg nem tudsz rendszámoztatni úgy sem.
2/6 A kérdező kommentje:
De hát én látok krosszokat forgalomban :DD
2014. júl. 1. 12:49
3/6 kovpet válasza:
Attól az még nem legális.
Mekkora motorra gondolsz? Segédmotorra (50 cm3-ig)?
Arra is kell jogsi (AM kategória, 14 évtől). Ha teszel rá világítást, az talán elmegy közútra, ha nem is legális teljesen.
4/6 Beniy válasza:
Az nem "krosszmotor" te... :D Esetleg enduro, vagy valami a cross motorokhoz hasonló történet. A cross mocikon nincsen világítás, mert a versenypályákon szükségtelen, és csak plusz súly lenne. Egy enduron viszont már jó, ha van, mert mondjuk egy erdőben néha problémás lehet megtalálni, hogy hol menjen az ember.
5/6 anonim válasza:
felnőtt cross motor.. gondolom úgy van mint a gyorsulásinál.
A1: 50-125cm3, max 25kw teljesítmény(erre ha jól tudom 16év a korhatár) A2: 125-400cm3 min 25kw max 35kw teljesítmény (erre 18éves korodban teheted le) A: bármilyen motort vezethetsz ezzel a jogosítvánnyal (24évesnek kell lenned) bár én már 250-es cross motort sem vinném ki közútra. de ha csináltatsz rá érvényes okmányokat, forgalmit, jogsit, átalakítod akkor ki lehet vinni ha jól tudom de nem érdemes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!