Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Mit csináljak? (Lent)

Mit csináljak? (Lent)

Figyelt kérdés

Nagyon kéne a segitségetek!

Nos járok boksz edzésre, és amikor bunyó van félek az ütéstől (fej ütés)

Mindig furcsán védekezek, és nem tudok támadni sem.

Tudnátok ebben segíteni, hogy, ne féljek?

NAGYON MEGKÖSZÖNNÉM

2014. ápr. 30. 20:36
 1/4 anonim ***** válasza:

Van egy jó hírem számodra: egészséges reflexekkel rendelkezel! Az ütéstől minden normális ember fél.

Ne aggódj, ha elég kitartó vagy, rászoksz majd, hogy nyitva tartsd a szemed, "maradj benne" az ütésben. Ha olyan partnerrel kerülsz össze edzésen, aki nálad kisebb/gyengébb/kevésbé tehetséges, akkor használd ki az alkalmat, és abban a menetben vegyél fel tudatosan néhány ütést. Ha már ilyen sportot választottál, szokj hozzá, hogy itt bizony néha előfordul, hogy ütések landolnak az arcodon. A kezed meg azért van, hogy védjen.

Tehát: ha edzésen erősebb az ellenfél, akkor kettős fedezék, nincs kifordulás, nincs szembecsukás, nincs fejforgatás jobbra-balra, áll eldugva lent, tekintet fönt.

Ha gyengébb, akkor sincs daráló, nem agyonütöd, hanem bátrabban állsz bele a harcba, felveszel néhány ütést, tudatosan szoktatod magad az érzéshez.

Egyébként ennek a fejlesztésére léteznek speciális edzésmódszerek, sokan alkalmazzák a homlokkal való operálást vagy a könnyű pöttyös labda arcba hajigálását, ezeket az edzőnek ismernie kéne, de lehet, hogy szándékosan nem alkalmazza őket, az én véleményem is az, hogy majd jön az magától.

Kérdezz meg valakit, akinek kontaktlencséje van, hogy mit érzett, amikor először betette és mit érez most, amikor beteszi. Mindenhez hozzá lehet szokni.

2014. máj. 1. 18:47
 2/4 A kérdező kommentje:

Értem!

Nagyon köszönöm a segítségedet! :)

2014. máj. 1. 21:18
 3/4 Pretty_Fighter ***** válasza:
Majd megszokod.De ha már kaptál ütéseket,akkor utána látni fogod,hogy nahát túléltem,akkor legközelebb se lesz félnivalóm.
2014. máj. 4. 15:37
 4/4 Veronica16 válasza:
Hát én azt mondom neked,hogy probályál az egyzések elött és akkor már sokkal jobb leszel egy kis pot gyakorlás és nem fogsz félni az ütésektöl.
2014. máj. 7. 15:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!