Ilyenkor miért nem állítja le hamarabb a győztest a játékvezető-?
http://www.youtube.com/watch?v=GJKLI3lssHM ebben az MMA-s videóban, miért hagyja a -játékvezető- (ebben nem vagyok biztos, hogy így hívják a küzdőtérben lévő 3. személyt), hogy még a földön fekvő embert üssék ?
Nem mindegyik de a videóban a legtöbb még kivár és aztán megy oda.
16L
Ground'n Pound a jelenség neve, amikor a földön fekvőt agyalják meg. mma-ban szabályos, a mérkőzésvezető akkor lép csak közbe, ha védekezésképtelen az áldozat, vagy nem tesz (tud tenni) erőfeszítést a pozíció elhagyására. De ez utóbbinál rászól, hogy csináljon valamit, vagy vége.
A másik oldal az, amikor túl hamar állítják le a bunyót. Azért, mert beleroggyan az ember egy ütésbe, még nem biztos, hogy harcképtelenné válik.
Köszi mindkettőtöknek, most már világos :)
2. Köszi a videókat is,
>> Azért, mert beleroggyan az ember egy ütésbe, még nem biztos, hogy harcképtelenné válik. <<
Ez a mondatod jól kivehető volt a videókban is. (főleg a 2.-ban)
A második videóban azért elég keményen üti Brock Lesnar, Frank Mir fejét ahol csak éri, de arra, hogy a végén mégiscsak ő győz - hát azt nem gondoltam volna :D
Mit csinált pontosan, hogy végül Lesnar nem bírta ?
(hülyeséget nem akarok írni)
Szerintem Frank Mir egy kombinált ízületi manipulációt alkalmazott: a térdízületet hajlásirány ellen feszítette (kneebar), illetve a bokát befelé csavarta, amely szintén a térdben kelt feszültséget (heelhook).
Bár lehet, hogy sima térdfeszítés volt, Lesnar a vereség után csak kneebart említett.
A visszavágón viszont jól helyretette Lesnar Mir arcát. :D
kneebar, térdfeszítés volt. a bokát ilyenkor csak azért érdemes csavarni, hogy a láb a submissionhoz ideális pozícióba forduljon. de itt még az se kellett.
A heelhookot, toeholdot igazán csak akkor lehet befejezni, ha a térd be van hajlítva. ilyenkor hatványozottabban veszélyes az ilyen sub.
:D Köszi az ismételt magyarázatot.
És az UFC mit jelent ? Végső összecsapás ?
:D na, kissé hülyeséget írtam.
Ultimate Fighting Championship rövidítése, ami egy kevert stílusú "ketrec harcot" takar.
Ti akik itt most válaszoltatok, milyen küzdősportot űztök ?
én sakkozok
De szeretem nézni a küzdősportokat. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!