Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Hol lehet Magyarországon...

Hol lehet Magyarországon raftingozni (vadvízi evezés)?

Figyelt kérdés
2014. febr. 24. 20:28
 1/5 A kérdező kommentje:
Kecskemét körül volt egy tábla, hogy ott lehet, de nem tudom pontosan hol.
2014. febr. 24. 20:33
 2/5 sempai válasza:

Rafting és vadvizi kajakozás gyűjtőszóval: vadvizi evezés

Akkor melyiket szeretnéd?

Mindegy, gyula haverom segít ebben.

Magyarországon nincs WW (whitewater) azaz olyan vadvíz ahol érdemes lenne raftingozni.. Beülhetsz raftba (tutajba) itthon bármilyen vizen, de az nem lesz hullámos, nem lesz élmény. Legközelebbi mesterséges pályák: Dunacsúnyban és Liptoszentmiklóson vannak. (ronda szlovák nevén Cunovo, Liptovski Mikulas) Oda azonban egyedül ne menj.

Hívd fel Gyulát, a 06202055118 számon, Neki saját raftingos cége van szlovéniában, Bovec-ben. Az Isonzo (Soča) folyón visz és oktat. Ez európa egyik legpopulárisabb vadvizi terepe. Ott minden egyben van és a víz kristály tiszta. [link]

2014. febr. 26. 15:06
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi. Nem egyedül mennék, hárman vagyunk eddig. Nem tudom hányan lehet, még annyira nem néztünk utána. De Mo.-n nem lehet? Bár vad víz itt nincs, de elvileg van valami mesterséges akármi. Túl messze nem tudunk sajnos menni.
2014. febr. 26. 15:40
 4/5 sempai válasza:

Magyarországon nincs olyan vadvíz, ami a whitewater raftingozáshoz megfelelő lenne. Lehet raftingozni a tiszán is. Szerzel egy raftot azt leeveztek vele Szolnoktól Szegedig. De annak csak akkor van értelme, ha legalább 5 rekesz sört be tudtok rakni a raftba.

Legközelebb, mint írtam Dunacsúnyban van mesterséges pálya (Szlovákia). De nem azért írtam, hogy egyedül ne menj, mert unatkozni fogsz, hanem azért, hogy túráztató szervezettel, vagy túravezetővel menjetek. Ha hárman odamentek, be sem engednek.. Veszélyes üzem. Néhány éve magyar túravezető is meghalt ott.. Nem ő tehetett róla.

Jobb ha olyanokkal mentek akik ismeri a terepet. Ezért ajánlottam Gyula haveromat.

2014. márc. 13. 09:43
 5/5 sempai válasza:
0%

Vagy Vígh Pistát kérdezd +36 (30) 382-0891

DE,Hárman vezető nélkül ne induljatok sehova,

mert k.nagy sírás lesz a vége. Az, hogy egyesek azt gondolják, hogy ők tudnak kenuzni, akkor már raftingozni is tudnak, badarság. Az ilyenek szoktak elsőként bajba keülni. Ha eveztél már hullámos vizen a dunán, mert a motorcsónakos parasztja nyomott nektek hullámot, az még nem rafting.

A ww rafting egy nagyon dinamikus dolog. Időd sincs felfogni a dolgokat, ha még nem vitt le valaki néhányszor. Fizikának ellentmódó dolgokkal lehet túlélni egyes eseteket, amit nem tudtok. A rafting tudás több tényezős: legfontosabb a folyó ismerete az utolsó kőig, limányig, szifonig stb... Másik pedig a technikai tudás, amit kenuban sík vizen nem lehet megszerezni.

Elhiheted nekem, több mint 10 évig vezettem rafting túrákat.

2014. márc. 13. 10:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!