Ti hogy kombinálnátok a küzdősportot és a kondit?
Eldöntötted a kérdést.. a földharc az nem önvédelem. Birkózó gyakorlat nem árt, de alapvetően utcán senki sem akar földharcolni.. ha már földön vagy, az már önvédelem szempontjából régen hiba.
Utcára állóharc stílus való: kungfu-k, ökölvívás, jujutsu, savate.
Földharcos stílusokban némi jártasság nem árt, de nem ha önvédelem a célod, akkor az nagyon nem funkcionális.
És értelemszerűen a szabad napjaidon tudsz tanulni, amikor nem kondizol. Szerda + hétvége.
Leviszed a BETORNA a másik embert? Földharcokat szivacson, tatamin gyakorolják nem utcán! :D
De ilyen a birkózás (földrevitelre ez jó) ilyen a brazil jitsu.. Csak az önvédelemhez nem sok köze van.
De a birkózást sem arra találták ki.
Japán jujutsuban is vannak feszítések, földharc, de normális állóharc is.
Miért akarsz olyan stílusra specializálódni (önvédelemhez) amivel földre rántasz le egy embert? Ezzel eleve kizárod a lehetőségét, hogy 2 embert is túlélj, mert a földön megrugdosnak.
Nem értem a logikád, de birkó és bjj az alap földharc stílusok.
Igen.
Csak Magyarországon nincsen karate. Az a szánalmas küzdősport pedig amit ilyen néven oktatnak, az nem jó semmire. Annál minden más küzdősport reálisabb utácra, ringbe, bárhová.
Néhány kemény és jó edző egyébként van természetesen, de kicsi az esély rá, hogy ilyen karate edzőt találj.
Jujutsu, Wingtsun kungfu, Wudang kungfu, Escrima, ezeket érdemes megnézni.
Ökölvívás sem rossz, mert az alap ütést tényleg megtanítja. Márpedig ha valakit képen törölsz majd lelépsz az közelebb áll az önvédelemhez, mintha lerántod földre és.. összetöröd vagy nem is igazán értem mit akartál földharcozni.
Bárkit azért nem-
Aikiboxer te sem csomagolsz össze bárkit.
Nem mert mögöttem csak egy kis judo van, sajnos a birkózás/BJJ elmaradt... :(
Ha újrakezdhetném, birkózást+bokszot tanulnék legszívesebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!