Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Ti hogy kombinálnátok a...

Ti hogy kombinálnátok a küzdősportot és a kondit?

Figyelt kérdés
Egy éve kondizok de nem akarom abbahagyni de önvédelmet is szeretnék tanulni. A földharc jön be nekem. Kondiba ugyan úgy edzehtek mint eddig vagy váltiztatni kellene? Úgy értem h mindig a maxot hozom ki magamból pl fekvenyomásnál is addig megyek míg csak egy megy. Hétfő,Kedd,Csütörtök,pénteken kondizok mikor menjek önvédelmi órákra. Az utcán is van haszna a földharcnak. Ha valaki meg akar ütni vagy rúgni azt le győzhetem földharc technikával? a segítséget előre is köszönöm.

2014. jan. 28. 14:52
 1/9 anonim ***** válasza:

Eldöntötted a kérdést.. a földharc az nem önvédelem. Birkózó gyakorlat nem árt, de alapvetően utcán senki sem akar földharcolni.. ha már földön vagy, az már önvédelem szempontjából régen hiba.

Utcára állóharc stílus való: kungfu-k, ökölvívás, jujutsu, savate.

Földharcos stílusokban némi jártasság nem árt, de nem ha önvédelem a célod, akkor az nagyon nem funkcionális.

És értelemszerűen a szabad napjaidon tudsz tanulni, amikor nem kondizol. Szerda + hétvége.

2014. jan. 28. 15:02
 2/9 A kérdező kommentje:
A földharcot úgy is értettem h ha valaki meg akar ütni vagy rúgni azt blokkolom és le viszem a földre. Ilyen pl nincs a boxban vagy a thai boxban. Ilyen célra van valamilyen küzdősport? pl karate? abban van ilyen?
2014. jan. 28. 15:25
 3/9 anonim ***** válasza:

Leviszed a BETORNA a másik embert? Földharcokat szivacson, tatamin gyakorolják nem utcán! :D

De ilyen a birkózás (földrevitelre ez jó) ilyen a brazil jitsu.. Csak az önvédelemhez nem sok köze van.

De a birkózást sem arra találták ki.

Japán jujutsuban is vannak feszítések, földharc, de normális állóharc is.

Miért akarsz olyan stílusra specializálódni (önvédelemhez) amivel földre rántasz le egy embert? Ezzel eleve kizárod a lehetőségét, hogy 2 embert is túlélj, mert a földön megrugdosnak.

Nem értem a logikád, de birkó és bjj az alap földharc stílusok.

2014. jan. 28. 15:29
 4/9 A kérdező kommentje:
akk pl a karate jó önvédelmnek? több támadó ellen is.
2014. jan. 28. 15:38
 5/9 anonim ***** válasza:

Igen.

Csak Magyarországon nincsen karate. Az a szánalmas küzdősport pedig amit ilyen néven oktatnak, az nem jó semmire. Annál minden más küzdősport reálisabb utácra, ringbe, bárhová.

Néhány kemény és jó edző egyébként van természetesen, de kicsi az esély rá, hogy ilyen karate edzőt találj.

Jujutsu, Wingtsun kungfu, Wudang kungfu, Escrima, ezeket érdemes megnézni.

Ökölvívás sem rossz, mert az alap ütést tényleg megtanítja. Márpedig ha valakit képen törölsz majd lelépsz az közelebb áll az önvédelemhez, mintha lerántod földre és.. összetöröd vagy nem is igazán értem mit akartál földharcozni.

2014. jan. 28. 15:43
 6/9 aikiboxer ***** válasza:
A kondi mellé tökéletes a birkózás, judo, szambó, brazil jiu jitsu. Mivel az első háromban kezdőkkel csak nagyon kevés helyen foglalkoznak, így a BJJ felé nézz körül. Ilyen önvédelmi cuccokkal meg ne foglalkozz, nem fognak megtámadni, ha meg igen, akkor tanulsz mellé egy kis bokszot és bárkit összecsomagolsz.
2014. jan. 28. 16:03
 7/9 anonim ***** válasza:

Bárkit azért nem-

Aikiboxer te sem csomagolsz össze bárkit.

2014. febr. 8. 13:59
 8/9 aikiboxer ***** válasza:

Nem mert mögöttem csak egy kis judo van, sajnos a birkózás/BJJ elmaradt... :(

Ha újrakezdhetném, birkózást+bokszot tanulnék legszívesebben.

2014. febr. 8. 15:03
 9/9 aikiboxer ***** válasza:
A judo crosstraininget is így kezdtem el. Fikázták a judo fórumon az aikidót hogy ilyen-olyan sz.r. Na mondom megnézem mit tudnak a judósok. Megnéztem. Láttam, hogy ennek fele se tréfa, úgyhogy maradtam egy kicsit edzeni. :))
2014. febr. 8. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!