Szeretnék boxolni! Szerintetek?
köszönöm szépen :DDD
Nem az a lényeg, hogy megvédjem magam, tehát nem azért szeretném csinálni, csak tetszik maga a sport. :)
A judo is egy nagyon jó sport, de teljesen más, mint a boksz. Ami a nehézsége, hogy a legtöbb helyen csak versenyjudo van, azaz csak 5 éveseket vesznek fel a klubba, 15 éves korukra már 10 éve judózó versenyzők vannak... Nehéz olyan klubot találni, ahol szívesen látják a kezdőket.
Szerintem mindenkinek a mentalitása, testalkata dönti el, hogy a boksz vagy a birkózás/judo illik-e hozzá jobban, nagyon más típusú izmokat és kondit kíván a két megközelítés. Meg az is számít, hogy van, aki nem szereti, ha a fejét ütik; és van, aki nem szereti, ha fojtogatják vagy a melleit taperolják.
Ami az önvédelmet illeti, én judóztam együtt ju jutsusokkal, akik azért jöttek le judózni, hogy a test- és földharcot erősítsék. Mert ezekben a judo, birkózás és brazil jiu jitsu verhetetlen, erre specializált küzdősportok. Nem teljeskörű önvédelem, de nem is erről szólnak.
2# "Fölösleges" ?! Az rendbenvan hogy nemtudod a nézeteidet normalis formába önteni, de legolább hülyeseget ne írnál.
Ott kezdődik, hogy szerintem ha az ember akár mit is sportol, már alapból nem "Fölösleges".
A Boxolás pedig szerintem nagyon jó választás, annak ellenére hogy nem egy tipikus női sport, ne hagyd hogy elriszanak, azzal 'hogy na így- meg úgy fogsz kínézni, meg jol eltörik az orrod'. Nálunk is vannak versenyző lányok, és (nem csak szerintem) iszonyat dögösek:)
Korban még simán jó vagy, én joval később keztem el (sajnos), mégis kitartással végul amator versenyzo lett belolem.
Hajra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!