Milyen küzdősport ez? Nektek menne a mutatvány? Hatásos lehet ez a technika vagy csak show-elem?
http://www.youtube.com/watch?v=B2UF8qzxhaY&NR=1
2:00-nál és 2:17-nél érdekes technikákat mutat be a csaj. Lábait lendületből az álló fiú nyaka köré kulcsolja (közrefogja lábával a fejét) és hirtelen a földre rántja, miközben ő átbújik a fiú lábai között. Mi a technika neve? Ti meg tudnátok csinálni? Van ennek valódi harci értéke vagy csak látvány (show)-elem? Mennyit kéne gyakorolni? 29/F
Nekem van. Megfelelő edzéssel a legtöbb genetikai hátrány kiküszöbölhető, így az alapvetően gyengébb fizikum is, ami pusztán a gyakorló női neméből ered, kitartó munkával jóval az átlag férfi fizikuma fölé fejleszthető.
Továbbá a kondíció és a maximális erő nem a legfontosabb képességek egy küzdelem során, sokkal inkább a gyorsaság, a pontosság, az időzítés, a taktika és az intuíció a fontos, és ezek közül egy nő nem feltételül van hátrányban egy férfihoz képest. Ha pedig hátrányban lenne, mint mondtam, kitartó munkával minden hátrány előnnyé edzhető.
A harcművészet története során sok kiváló női harcos győzött le szintén kiváló férfiakat.
Na ezért írtam, hogy Den kommentjei jók!
(2-vel visszább) Ilyen választ vártam valakitől, nekem nem volt kedvem így megfogalmazni. Vagy nem is tudtam volna :)
Mármint hová írtad, hogy jók a kommentjeim?
Amúgy köszönöm, igyekszem jól összeszedett válaszokat adni, az egyértelmű dolgokat szeretem.
Mivel elég válasz érkezett bízom benne, nem gond hogy most offolok.
@Den - nem itt írtam, hanem a rólad szóló topicban tartom ezt a véleményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!