Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Mit gondoltok a krav magáról?

Mit gondoltok a krav magáról?

Figyelt kérdés

2013. aug. 21. 21:56
 1/2 anonim ***** válasza:

Jó dolgokat tanít de sajnos általában nem ad megfelelő harci felkészülést.

Hiába tanulod meg a mindenféle csuklócsavarást ha egyszerűen túl lassú vagy és gyenge hogy kivitelezd..

Haverom tanulta.Lassítva nagyon jó technikákat tudott bemutatni,de amikor tényleges sebességgel ütöttem azt se tudta hova kapjon.Ha valóban verekedtünk volna,hamar agyonvertem volna pedig pont azzal reklámozzák hogy önvédelem..

Pedig én egyáltalán nem számítok jó harcosnak.

2013. aug. 22. 00:36
 2/2 anonim válasza:

egy stílus vagy technika csak annyit ér, mint az ember aki tanulja :)

nagyon sok múlik az oktatót is, de ahhoz, hogy egy reális gyors/erős támadásnál időben és jól tudjon reagálni sok gyakorlás kell. ez minden önvédelemnél, harcművészetnél és küzdősportnál így van.

az első válaszoló barátja valószínűleg azért nem tudta, hogy hova kapjon, mert még nem volt azon a szinten ahol kesztyűzés közben ezek előjöttek volna. mert a kravban egy új technikát először "szárazon" partnerrel lassan lebábozva célszerű elkezdeni gyakorolni, és amikor már nincs benne hiba, akkor fokozatosan gyorsítani a tempón, végül pedig sparring közben.

a kérdésre válaszolva: én hasznosnak tartom ha az a célod, hogy épségben haza tudjál jutni egy támadást követően és társaságban izzadj egy jót, de mint mindenhez, ehhez is idő kell és egy jó instruktor(sajnos nincs sok), hogy érdemben el tudd sajátítani.

2013. aug. 22. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!