Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Kyokushin Karate, Thai vagy...

Kyokushin Karate, Thai vagy Kick box? Szerintetek melyik jobb sport?

Figyelt kérdés
Melyik életszerűbb,hatásosabb pl:önvédelemre? .Persze tudom hogy függ attól is hogy hogy csinálja az ember,belead e mindent és jó e benne stb de még is érdekel hogy melyik hatásosabb,jó(jobb) önvédelemre,életszerűbb mint írtam.Várom a válaszokat :) .
2013. aug. 19. 23:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Igazad van arról elfeledkeztem.
2013. szept. 17. 21:12
 12/16 anonim ***** válasza:
46%
A sakk közülük a legéletszerűbb. Taktikai ismeretet ad és gondolkodásra sarkall, ez kb. többet ér mint a sportkarate, thai és kickbox. Szerintem a sakk jobb sport.
2013. szept. 24. 13:07
 13/16 anonim ***** válasza:
Szerintem meg hülye vagy.
2013. szept. 24. 15:15
 14/16 anonim ***** válasza:
Nem, néha én is sakkozom, hülye biztos nem vagyok. Miért, te a kérdés alapján.. mondjuk önvédelemre inkább kickboxot gyakorolnál? Ilyen esetben én nem is véleményezlek, szerintem hagyjuk mi vagy :D
2013. szept. 24. 15:22
 15/16 anonim ***** válasza:
57%
A kyokushin karate az egy dupla nulla önvédelem szempontjából, a kick-box még annyit sem ér, hogy egyáltalán megemlítsük. A muay thai az tény, hogy kemény és durva, de önmagában ez sem elég sok mindenre. Akkor van értelme a thai boxnak, ha mellette űzzük az ökölvívást is, thai box + box, az már igen jó kis kombináció. Vagy thai box mellé még jók azok a harcművészetek is amik, foglalkoznak dobással, gáncsolással, feszítésekkel, elvezetésekkel és fojtásokkal is, valamint megfelelő védekezőtechnikával. Ez lehet: (japán!!!) ju-jutsu, aikido, valamilyen kung-fu, esetleg defendo (krav maga semmiképp!!!).
2013. szept. 24. 15:40
 16/16 anonim ***** válasza:
Megint csak keveritek a szezont a ... Tegyétek már helyre a fogalmakat! a sport az sport, önvédelem teljesen más! Ha sport, akkor egyértelműen tb. Ha önvédelem, akkor kyokushin. Pár komment író meglepődne ha elmenne egy kyo edzésre. Van fejütés, csak nem versenyen. Ezen kivül nem csak eszetlenül rúgkapálnak, hanem itt is van, bontás, dobás, gáncsolás, karfeszítés, fojtás és sorolhatnám még mi. Tehát ha önvédelem, akkor egyértelműen kyokushin. De valahol már leírtam, hogy lényegében mindegy melyiket űződ. Nem valószínű, hogy pont egy harművész akar téged kirabolni, hanem inkább olyan, akik kungfu filmekből vették a tudásukat. Persze vannak kivételek, mint az a rejtett erőforássú fiatal bokszolo mikor halálos ütést mért az osztálytársára. Ha fiatal vagy, akkor sportolj, tb kb mindegy. De ennek van egy életkori határa, amikor verseny nem igen jöhet számításban. 35-45 évesen mit csinálsz? Verseny nincs, edzőkből Dunát lehetne rekeszteni. Valamit megtanulsz pár év alatt, de ha a fentiek miatt elhanyagolod magad, akkor egy 12 éves kislány is megver majd. Azt tanácsolom neked, mégha versenyezni nem is akarsz bár kitudja, hogy olyant válassz, ami a rövid versenyzői korszak után is tudod gyakorolni magasabb szinten.
2013. nov. 19. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!