Sok fényképen mutatták Erőss-t a csúcson lefotózva a székely zászlóval. Most Ő magyar volt vagy székely? A kettő nem ugyanaz.
Jaj ez már olyan mindegy.
Nyilván az "anyanyelve" a magyar volt (még akkor is,
ha Székelyföldön nevelkedett) Úgy mondanám, mindkettő volt. Hogymiért nem vitte a mygar zászlót, azt nem tudom (Mondjuk engem nem zavar) Épp elég nagy baj az, hogy
nem tudtak lejönni (visszajönni)
Azokat a szerencsétlen képeket nem is ő készítette, hanem a spanyol hegymászó (Cadiach)
Megmég volt egy rövid video, amit a koreaiak készítettek
A székely zászlós kép sztem még az alaptáborban (vagy valamelyik táborban) készült
A világban azért nem nagyon ismerik a székely zászlót,és
gondolom nem "tudták hova tenni."-hogy valójában magyar.
Egyébként engem sem zavarna,ha tudnák Európában-de az a baj
hogy nem tudják.-így azért zavar.
Mellesleg a magyar állami zászlót-akitől a pénzt kapta- illett volna vinni.
Erdélyi születésű magyar állampolgár. Tehát igen, magyar volt.
Ha te ezt nem érted, a te bajod.
A pénzeket meg nem azért kapta, mert magyar volt, hanem mert jó volt abban amit csinált és valakik úgy gondolták érdemes támogatni.
A ferrari is rakja ki a brit zászlót mert a vodafone-tól kap pénzt? Vagy a Real Madrid stb is rakja ki a szponzorok zászlaját? nonszensz.
Amúgy mi az ,hogy nem tudták róla, hogy magyar?
Mindenki külföldi szakportál úgy említi, hogy magyar volt.
De kár is magyarázni annak aki kb 2-3 hete tudja csak mi a hegymászás, viszont az már gáz, hogy mással se vagy képben.
Itt egy kép Erős Zsoltról magyar zászlóval: [link]
Itt meg egy másik kép, amin az expedició előtt ki van téve a magyar és a székely zászló: [link]
A székelyek is magyarok, a magyarság egy része.Én a székely zászlóra olyasmiként tekintek mint mondjuk Budapest zászlajára, vagy békés megye címerére, egy magyarlakta terület jelképe. Viszont a legtöbb esetben a székelyek is a magyar zászlóval közösen használják a székely zászlót. Sokat jártam Székelyföldön, sok barátom van onnan, sőt idén a Sepsiszentgyőrgyi március 15 megemlékezésen is részt vettem, ott is a polgármester mögött magyar és székely zászlók voltak kitéve, sőt a tömegben is vegyesen lehetett székely és magyar zászlókat látni, több székely zászlón nemzeti színű szallag volt, a villanyoszlopokon meg kb 30-50 centis átmérőjű magyar kokárda. Sok fényképet is készítettem a zászlókról meg a kokárdákról.
Akkor miért hangsúlyozza a székely hogy ő székely,nem magyar.Ezt többször érezhetően éreztem Erdélyben. Ők mindig
velünk együtt,de mégis külön.
A történelemben is felbukkan a probléma:
lásd a" Tizenkét Pont" "Unió Erdéllyel".-12.pontban.
Most akkor" unió" Erdéllyel,vagy inkább külön jobb nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!