Az Ashihara karatéban vannak fegyverek?
Tudom,hogy a karate jelentése az,hogy üres kéz,de láttam egy videót,ahol nunchakuval és más fegyverrel harcoltak.Hogy van ez?
http://www.youtube.com/watch?v=tGi7kWbjyXs
4:03-nál
Jó amit az előző írt, csupán két dologgal egészítném ki:
Az Ashihara-ban nem szimplán "földharc" van, hanem Japán Jujutsu technikák. Ez azért fontos, ugyanis így nem csak földharc van, hanem dobások, és ízületi feszítések is.
A fegyvereket pedig nem a Kung Fu-sok tiltották be, hanem az Okinawa szigetét megszálló Satsuma tartomány-beli szamurájok.
De igen, tény, hogy a "Karate" kanji jelentése eredetileg "Kínai Kéz" volt.
Amit az első válaszoló ír, az nem igaz. Az Ashihara-ba semmilyen thai box elemet nem tettek bele. Az Ashihara karate, az kifejezetten utcai harcra lett kifejlesztve, az igaz, hogy a Kyokushin-ból fejlődött ki, de eltér tőle rendesen. Nincsenek benne katák, orrba-szájba, és nem mozognak annyira mereven és szögletesen mint más karatékban, sokkal lazább a mozgás benne. Földharc pedig nincsen benne, földrevitelek vannak, no meg pár gáncsoló, lökő és lefeszítő technika. Az Ashihara mindig full kontakt, ütés, rúgás térdelés fejre, testre, bárhova.
Fegyver nincs az Ashihara-ba, a videón valószínűleg egy olyan ashiharás f*szi van, aki más olyan harcművészeti stílust is űz, amiben van fegyveres harc is. Az én ashihara mesterem is tud nagyon katanát forgatni, de csak azért mert az Ashihara mellett, még 2 danos kenjutsu-s is.
Akkor bocs, nem az ashiharaban van földharc, valamelyik másik kyokushin ágban. Nem tudom már melyikben, de ott külön kell vizsgázni a hagyományos technikákból, külön a földre vitelből és földharcból és biza olyan küzdelemből ami nagyon hajaz a thai boxra. Azt ráadásul nem is gi-ben teszik.
Másik válaszadónak. Nem azt mondtam, hogy a kung-fu tiltotta be a fegyverhasználatot, hanem azt, a karatera nagy hatást gyakorolt a kinai eredetű kung-fu. :)
Kínai kezet meg köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!